Vasaros poilsio stovykla „Saulėtekis“

Po ilgų nuotolinių mokymų ir pabodusio karantino, Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos mokiniai susirinko į vasaros poilsio stovyklą „Saulėtekis“. Seni draugai, kurių mokiniai pasiilgo per karantiną, smagūs renginiai ir šilta vasariška tarpusavio atmosfera subūrė visus į stovyklavietę „Pailgio perlas“, kur pradinukai smagiai dalyvavo stovyklos organizuojamojoje veikloje.

Pagrindinis mūsų stovyklos tikslas buvo įgalinti vaikus pažinti, įsisąmoninti ir suprasti savo emocijas, mintis ir impulsus, kurie iš jų kyla, ir išsiugdyti įprotį bei gebėjimą į kasdien įvykstančias situacijas reaguoti ne automatiškai ir impulsyviai, o sąmoningai ir atsaką į jas pasirinkti iš kelių galimų variantų – emociškai sveikų jam pačiam bei socialiai priimtinų aplinkiniams.

Tokių gebėjimų ugdymas vaikams leidžia būti laimingesniais, emociškai intelektualiais, atidesniais bei dėmesingesniais sau, kitiems ir aplinkai, nes:

·  vaikai  suvokė, kad jie nėra priklausomi nuo gyvenimo įvykių, o tik nuo to, kaip į juos pasirenka reaguoti ir atsakyti. Kasdien kartodami praktiką atrado vis naujų tinkamų atsako būdų, kuriuos vis lengviau išmoko pritaikyti kasdienybėje;

·   vaikai mokėsi suprasti savo emocijas, jas įvardinti ir išanalizuoti;

·   vaikai išdrįso pripažinti natūraliai kylančius impulsus veikti esant vienai ar kitai emocijai, tačiau sąmoningai pasirinks tiek sau pačiam sveikesnį, tiek socialiai labiau priimtiną atsaką;

·    vaikai gebėjo pamatyti šviesiąsias net ir blogo įvykio puses;

·  vaikai buvo mokomi atskirti tikrus faktus nuo minčių, nulemtų kartais klaidingų mūsų įsitikinimų, patirčių, nuotaikos;

·    vaikai išmoko jausti dėkingumą už svarbius dalykus ir už smulkmenas, sustiprino savo savivertę.

Stovyklos metu didelis dėmesys buvo skiriamas  ne tik  emocinių bei socialinių įgūdžių lavinimui, bet ir buvo skatinamas vaikų fizinis aktyvumas įvairiomis sporto šakomis, vaidybos, teatro ypatybėmis bei menine – kūrybine veikla. Taip pat šokių, vaidybos ir meno užduočių metu buvo lavinamas vaikų kūrybinis potencialas bei skatinama meninė saviraiška. Visi turėjo galimybę pramogauti gamtoje, maudytis bei žaisti sporto aikštelėse. Stovyklautojai dalyvavo komandinėse rungtyse, varžybose ir viktorinose, kurių metu kiekvienas iš jų patyrė bendravimo ir bendradarbiavimo džiaugsmą. Vakaro programoje vaikų laukė teminiai vakarėliai su smagiais šokiais, nuotaikingais pasirodymais, įdomiais konkursais, žaidimais ir diskotekomis, todėl stovyklautojams netrūko  linksmybių, juoko ir staigmenų.

Mums, stovyklos organizatoriams, labai džiugu, kad vaikai stovykloje įgijo ir gerino asmenines, socialines, kultūrines kompetencijas. Atsisveikindami vaikai dalijosi savo įspūdžiais, sakė vieni kitiems daug gražių ir prasmingų palinkėjimų. Dėkojame mokiniams už jų draugiškumą, aktyvų dalyvavimą, pagalbą vieni kitiems ir plačias šypsenas, kurios mus džiugino visos stovyklos metu.

Dėkojame visiems stovyklos dalyviams už gerą nuotaiką, o Vilniaus rajono savivaldybei ir rėmėjams už paramą. Linkime visiems smagios ir saugios vasaros! 

Stovyklos organizatoriai:

Gintarė Masalskienė,
Liudmila Švarcienė,
Diana Taraškevič

Comments are closed.