Projektas „Gera muzikuoti drauge“

Birželio 12 d. Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinėje mokykloje vyko projektas „Gera muzikuoti drauge“. 7-10 klasių mokiniai, mėgstantys aktyvią muzikinę veiklą, rinkosi groti, dainuoti artimų draugų būryje. Pakartojo seniau dainuotas dainas Vance Joy „Riptide“, R. Radzevičiaus dainą „Pinavija“ ir mokėsi naujas –  grupės Foje dainą „Kitoks pasaulis“ ir S. Česnaitės – „Drugeliai“. Muzikuoti užkrėtėme ir anglų kalbos mokytoją Juditą Kuralavičiūtę, kuri ukulele pagrojo kūrinį „Take my home, country roads“, o mokiniai pritarė dainuodami.

Karantino laikotarpiu buvo smarkiai apribotas gyvas bendravimas, tad bendrų interesų suburiami jaunuoliai dovanoja vienas kitam gražų ir prasmingą buvimą drauge, puoselėja muzikavimo tradiciją, lavina grojimo, dainavimo įgūdžius, kūrybiškumą. Muzikavimo galia stiprina bendradarbiavimą, muzikavimo džiaugsmą, kūrybinį pasitenkinimą, asmenybės augimą, savęs pažinimą.

Apie muzikos galią labai gražius žodžius yra pasakęs M. K. Čiurlionis: „Muzika tai dievų kalba, jinai stebuklus daranti, nutildanti laukinius žvėris, statanti pilis […]. Kuomet ji prasidėjo – niekas negali susekti. Nestebėtina. Užgimė ji drauge su žmogaus siela ir yra tai jo svarbiausioji ir pirmutinė kalba.“

Muzikos mokytoja Rasita Paplauskienė

Comments are closed.