IŠVYKA Į KAUNĄ

2022 m. gegužės 19 d. 6, 8–10 klasių mokiniai vyko į pažintinę ekskursiją Kaune. Savo pažintį su Laikinąja sostine, kaip ir dera, pradėjome nuo Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros, kur dalyvavome apžvalginėje ekskursijoje „Prezidento rūmai“. Čia buvome supažindinti su trumpa rūmų istorija, sužinojome, kur yra Adjutanto kambarys, Audiencijų salė, Prezidento darbo kabinetas, Paskutiniojo posėdžio kambarys, Prezidento ir jo šeimos gyvenamosios patalpos. Visi ekskursijos dalyviai labai nudžiugo dar kartą galėdami pamatyti Vasario 16-osios akto originalą, kuris jau lapkričio 27 d. iškeliaus atgal į Vokietijos valstybinį archyvą.

Toliau mūsų maršrutas tęsėsi Lietuvos medicinos ir farmacijos muziejuje. Jo ekspozicijoje pavaizduota XIX a. pab. – XX a. pr. Lietuvos miesto vaistinė. Čia turėjome galimybę apžiūrėti receptūrinį kambarį (oficiną), vaistingųjų medžiagų atsargų kambarį (koktoriją), taip pat laboratoriją bei rūsį, kur sukaupta daug eksponatų, pasakojančių apie medicinos ir farmacijos raidą Lietuvoje 1918–1950 m.

Sekanti stotelė – Lietuvos švietimo istorijos muziejus, kur mokiniai dalyvavo edukacijoje „Matematikos galia“. Jos metu prisiminėme, kas yra colis, sprindis ir sieksnis, skaičiavome mediniais skaitytuvais ir lankstėme fleksagonus.

Ekskursiją vainikavo pasikėlimas pačia romantiškiausia susisiekimo priemone – funikulieriumi, kuris Kaune veikia nuo 1931 m.

Daug pamatę ir pilni įspūdžių pasukome Vilniaus link.

Comments are closed.