STOVYKLA „SAULĖTEKIS“

Birželio 5 d. mokykloje pradėjome kasmetinę, tradicinę išvažiuojamąją stovyklą „Saulėtekis“.

Pirmosios kelionės metu vykome į Kernavę. Ten aplakėme valstybinį Kernavės kultūrinį rezervatą, kuriame edukacinės pamokos metu pasakojimo, bandymų ir žaidimų pagalba keliavome į tolimą Kernavės praeitį. Sužinojome kaip žmonės gyveno gamtos prieglobstyje, ką jie rankiojo ir kaip medžiojo. Apsilankėme priešistorės palapinėje, atradome iš ko buvo gaminami įrankiai, apranga ir statomi būstai. Nukeliavome į ankstyvosios žemdirbystės laikus, sužinojome, ką žmonės augino ir kodėl atsirado puodai.

Taip pat apsilankėme skulptoriaus Henriko Orakausko skulptūros studijoje-galerijoje „Šulinys“, kur lydimi autoriaus, vaikai apžiūrėjo darbų ekspoziciją, galerijos skulptūrų kiemelyje šaudė „Atlantida“ patranka, išbandė skulptoriaus sukurtą skulptūrą-karietą „Kernavės taksi“, pažaidė mini krepšinį „Varlius“ ir įvairius kitus lauko žaidimus.

Kelionę baigėme pasivaikščiojimu po Kernavės piliakalnius.

Antrąją stovyklos dieną vykome į karo technikos ir transporto muziejų, kur lydimi gido išvydome per šimtą Lietuvos kariuomenės technikos pavyzdžių, atspindinčių laikotarpį nuo 1990 metų iki šių dienų.

Šios dienos programą tęsėme taikomosios dailės muziejuje. Lydimi edukacinės programos „Sena skrynutė – nauja dėžutė“ gidės apžiūrėjome senovinių dėžučių ekspoziciją, kūrybinėje dirbtuvėje kūrėme savo dėžutę ir dekoravome ją laisvu stiliumi.

Paskutinę stovyklos dieną vykome į Dubingių žirgyną, kuriame pamatėme, kaip pastatyta šiuolaikiška arklidė, išvydome unikalios konstrukcijos apvalų dengtą maniežą. Pamatėme retas pasaulyje žirgų veisles, riedėdami karieta, traukiama dviejų gražuolių žirgų, apsilankėme Mini zoologijos muziejuje. Susipažinome su  kupranugariuku Fokusu, asiliuku Antonu, mini kengūrytėmis, pamatėme tauriuosius elnius, grakščiuosius danielius, gražuoles alpakas, juodąsias gulbes, ožiukus, aveles, triušius ir vištytes bei daug kitų gyvūnų vienoje vietoje.

Stovyklą uždarėme neplanuota išvyka į Dubingių piliakalnį. Grožėjomės nuostabiais vaizdais, apsilankėme Radvilų rūmų griuvėsiuose.

Ačiū mūsų mokyklos mokiniams ir mokytojams už puikiai pralesitą laiką, nepamirštamus įspūdžius ir prisiminimus.

Pradinio ugdymo mokytoja Gintarė Masalskienė

Comments are closed.