Projektas „Atraskime ir pažinkime – nuo piliakalnių iki miesto bokštų“

2017 m. rugsėjo 4-14 dienomis mūsų mokyklos 5, 6-7 klasių mokiniai kartu su Vilniaus vaikų socializacijos centro merginomis dalyvavo Kultūros departamento organizuotame projekte „Atraskime ir pažinkime – nuo piliakalnių iki miesto bokštų“ ir taip paminėjo Europos paveldo dienas.

2017 m. rugsėjo 13 dieną 6-7 klasės mokiniai su klasės vadove Ž. Čuividiene vyko į Dubingius, kur aplankė Dubingių piliavietę ir smuklę bei grožėjosi nuostabiu kraštovaizdžiu.

2017 m. rugsėjo 14 dieną 5 ir 6-7 klasių jaunieji istorijos mylėtojai kartu su klasių vadovėmis M. Daškevičiene ir Ž. Čuividiene lankėsi Vilniuje. Pirmiausia mokiniai vyko į Vilniaus vaikų socializacijos centrą, kur žiūrėjo merginų sukurtą filmuką, o po to dalyvavo edukacinėje ekskursijoje po sostinės senamiestį. Išvykos dalyviai kopė į Gedimino kalną, kur prie bokšto bendravo su ten kasinėjimus vykdančiais archeologais, vėliau iš senovinių nuotraukų kopijų kūrė Vilniaus albumą, susipažino su Chodkevičių rūmų ekspozicija.

Rugsėjo 18-22 dienomis vyko projekto apibendrinimas. Mokiniai atliko praktines – kūrybines užduotis, kurios vėliau papuošė stendą mokykloje.

Istorijos vyresn. mokytoja Milda Daškevičienė ir

lietuvių kalbos vyresn. mokytoja Žana Čuividienė

Comments are closed.