Vilniaus Vingio tunto skautų išvyka

Kas galėjo pagalvoti, kad sniegu apdengtoje Lietuvoje į Bezdonis suvažiuos didžiulis skautų būrys, kur vyks skautų  žiemužio stovykla?

Iškyla prasidėjo Vilniaus geležinkelio stotyje, kur atvykusius iš Vilniaus Vingio draugovės skautus sutiko Bezdonių „Bulių“ skilties atstovai.

Susiskirstę į tris grupes skautai iškeliavo tyrinėti Bezdonių apylinkes. Pirmasis būrys tiesiausiu keliau nukeliavo į mišką ruošti laužavietės, kad vėliau beklaidžiojantys skautai galėtų prie laužo sušilti ir atsigerti karštos arbatos. Antrasis būrys keliavo laužavietės link pagal žemėlapius, o, kad juos sekantys skautai nepasiklystų,  pakeliui palikdavo įvairiausių ženklų. Taip trečiajam būriui pasisekė atsekti antrąjį skautų būrį. Suradę vieni kitus skautai ilsėjosi prie laužo ir gėrė karštą arbatą.

Iš miško mokiniai keliavo  į Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinę  mokyklą, kurioje visi kartu turėjo galimybę pailsėti po sunkios, bet prasmingos dienos. Čia jie valgė pietus, vakarienę ir pusryčius. Vakare skautai neleido laiko veltui, susirinkę stebėjo ir dalyvavo įvairiuose  pasirodymuose, prisimindami skautų istoriją Lietuvoje.

Tie Bezdonių gyventojai, kurie nesėdėjo šiltuose namuose prie stalų ir televizorių, neabejotinai girdėjo, kaip skautai džiaugsmingai šūkaliojo, dainavo dainas, visais įmanomais būdais triukšmavo ir kėlė decibelų lygį šiame ramiame miestelyje.

2018 metais,  Lietuvoje, kartu su Lietuvos Respublikos šimtmečiu,  skautai taip pat švenčia ir Lietuvos skautų judėjimo šimtmetį. Liepos mėnesį, Rumšiškėse, bus organizuojama tautinė skautų stovykla „Laužų karta“.

Vilniaus „Vingio“ tuntas širdingai dėkoja Bezdonių „Saulėtekio“ mokyklos direktoriui A. Baranauskui ir visam mokytojų kolektyvui už pasitikėjimą bei galimybe naudotis mokyklos patalpomis.

Berniukai ir mergaitės,  mėgstantys gamtą, nuotykius, iššūkius, žygius, laužus ir palapines, bendrauti su bendraamžiais, mokytis iš vyresniųjų,  labai laukiami Bezdonių skautų bendruomenėje.

Artūras Rulinskas, skautų vadovas

Vilniaus „Vingio“ tuntas

Comments are closed.