Stovyklaujame

Birželio 4-8 dienomis mūsų mokykloje, kaip ir kiekvienais metais, buvo suorganizuota vaikų vasaros poilsio stovykla „Saulėtekis“. Šiais metais ji skirta Lietuvos valstybės šimtmečiui paminėti.
Išvažiuojamosios, edukacinės, pažintinės, meninės stovyklos metu 7-10 metų vaikai, kartu su stovyklos vadovėmis – I. Viliene ir L. Švarciene. pažindami savo šalį, turiningai ir įdomiai praleido savo laisvą laiką. Jie apsilankė didžiausiame Lietuvos valstybės archyve. Čia susipažino su archyvo veikla, žiūrėjo filmą apie Steponą Darių ir Stasį Girėną, apžiūrėjo dokumentų restauravimo skyrių. Šiame skyriuje iš darbuotojų išgirdome daug įdomių faktų apie pirmojo popieriaus gamybą. Taip pat turėjome galimybę susipažinti su popieriaus restauravimo galimybėmis.
Taikomosios dailės muziejuje pamatę ir išanalizavę 1918-2018 m. modernistinio laikotarpio lietuviškus motyvus, grotažo technika patys kūrėme gobeleno kompozicijas – atvirukus.
Nusileidę į Vilniaus Katedros požemius, tyrinėjome nematomą pastato dalį, susipažinome su pastato istorija ir jo kaita, čia palaidotais Lietuvos valstybei ir Bažnyčiai nusipelniusiais asmenimis, laidojimo tradicijomis ir archeologiniais radiniais.
Lietuvos nacionaliniame muziejuje išklausėme edukacinę programą „Senolių buitis ir daiktai“. Buvo įdomu pamatyti, kaip atrodė dūminė pirkia, kokia buvo prieangio reikšmė, kokiais daiktais naudojosi žmonės, kai dar nebuvo elektros.
Lankydamiesi Europos parke galėjome ir patys patirti kūrybos džiaugsmą. Vaikai kūrybinės pamokėlės metu su edukatoriais apžvelgė šiuolaikinį meną.
Stovykla užbaigta sportine ir menine veikla mokykloje.

Pradinio ugdymo mokytoja Inga Vilienė

Comments are closed.