Stovykla Šventojoje

     Esame labai dėkingi, kad Lietuvių Katalikų Religinės Šalpos fondas suteikė piniginę paramą ir dėl to galėjome įgyvendinti vaikų svajonę – suorganizuoti savaitės laiko stovyklą prie jūros (2014 m. birželio 16-20 dienomis). Tai buvo Krikščioniškos muzikos festivalio „Liejas Malonė”, vykusio 2014 m. gegužės 23 d. Vilniaus r. Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinėje mokykloje, II-oji dalis.
Prie jūros važiavo tikrai gausus būrys mūsų mokyklos mokinių, taip pat VšĮ Vaikų ir paauglių socialinio centro iš Nemenčinės auklėtiniai, kurie buvo festivalio „Liejas Malonė“ nugalėtojai. Stovyklautojų grupę lydėjo puikus mokytojų kolektyvas bei Bezdonių parapijos kunigas Arūnas Mitkevičius.
Stovykloje įgyvendinome vieną iš savo tikslų – pasidalinti šlovinimo giesmėmis su Šventosios parapijos bendruomene. Kiekvieną vakarą 19.00 val. visi kartu ėjome į bažnyčią, dalyvavome Šv. Mišiose, mokyklos choras, vadovaujamas mokytojos ir vargonininkės Vidos Dzenkauskienės ir mokytojos Rasitos Paplauskienės, šlovino Dievą giesmėmis, skaitėme Šv. Raštą, giedojome Jėzaus Širdies litaniją.
Gilinant religines žinias, siekiant motyvuoti mokinius ir burti bendruomeniškumą buvo naudojami įvairūs metodai. Naudojant šiuos metodus buvo ugdomos krikščioniškos vertybės, mokinių kūrybiškumas, orientaciniai gebėjimai ir sportinė ištvermė.
Vienas iš įspūdingiausių žaidimų – „Lobio ieškojimas”, kurį organizavo mokytojai: Gražina Pirmaitienė, Elena Kondratovič, Daina Aleksandravičiūtė ir 10-os klasės mokinė Margarita Krikun. Žaidimo metu vaikai buvo suskirstyti komandomis, atliko jiems skirtas įdomias ir smagias užduotis, gilino savo žinias naudodamiesi Šventuoju Raštu. Užduotys buvo sukurtos atsižvelgiant į religinę temą.
Norint perteikti krikščionišką dvasią, kiekvieno susitikimo prie stalo metu, kunigas Arūnas Mitkevičius laimino maistą ir visi kartu, susikabinę rankomis, kalbėjome maldą ir giedojome giesmę.
Nors Šventoji mus pasitiko vėsoku oru, tačiau buvo taip smagu, jog net nepastebėjome, kai prabėgo 5 dienos. Stovykloje kas rytą keldavomės „beprotiškai anksti“, apie 7.30 val. ir tas stovyklos žadintuvas buvo kūno kultūros mokytojo Justino Alicki švilpukas. Tada visi išvirsdavome iš namelių ir bėgdavome mankštintis, pasisveikinti su jūra.
Didžiąją laiko dalį praleisdavome prie jūros. Ten džiaugėmės pliažu, žaidėme tinklinį, kvadratą ir kitokius žaidimus. O po sočių pietų visi turėjome laisvo laiko.
Vakarais vyko įvairūs teminiai užsiėmimai. Nepamirštamos buvo ir krikštynos, kurias suorganizavo vyresnių klasių mokiniai mažesniesiems stovyklautojams.
Kitus vakarus visi kartu ėjome žiūrėti futbolo rungtynių, kuriose dalyvavo ir mūsų komanda. Rungtynės labai suartino visus stovyklos dalyvius, visi kartu jautėmės kaip viena šeima, kartu išgyvenome kiekvieną įmuštą ar praleistą įvartį. Prie sirgalių garsiais šūksniais prisidėjo ir vadovai: Leonora Rymkevičienė, Valia Šareiko.
Ir štai – išaušo lietingas penktadienio rytas. Liūdna, bet turėjome atsisveikinti. Išmokome naujų dalykų, patyrėme naujų įspūdžių, sukūrėme naujas draugystes, naujus prisiminimus.
Visi mokiniai buvo patenkinti stovykla. Štai keletas mokinių įspūdžių:

  • „Dar niekad neesu buvusi tokioj linksmoj stovykloj. Labai patiko programa bei žaidimai, kuriuos buvo suorganizavę stovyklos vadovai. Buvo neįprasta ir gan įdomu kasdien lankytis bažnyčioje“ (8 kl. Mokinė Sniežana Jurkianaitė)
  • „Buvo labai faina, patiko nameliai, kompanija (ypač vadovai – jie nerealūs) ir žiauriai skanus maistas“ (10 kl. Mokinys Romuald Maceikianec)
  • „Ir taip šioje mokykloje visi jaučiamės kaip viena šeima, o po šios stovyklos dar labiau suartėjome. Praleistas laikas buvo labai turiningas, įdomūs užsiėmimai, suorganizuotas turistinis žygis dviračiais, futbolo rungtynės, pamaldos bažnyčioje – viskas buvo Nuostabu. AČIŪ organizatoriams. “ (11 kl. Mokinė Brigita Budrytė).
  • „Buvo labai įdomu, kažkas naujo… tik kad labai šalta… na, bet organizatoriai, įdomia ir turininga veikla, neleido mums sušalti“ (10 kl. Mokinė Margarita Krikun).

Dar ilgai visus lydės puikūs prisiminimai apie stovykloje praleistą laiką. Tai buvo, kaip mokiniai sakė, NUOSTABU.
Dėkojame visiems, parėmusiems šią stovyklą, o ypatingai Lietuvių Katalikų Religinės Šalpos fondui, kurio dėka mes galėjome įgyvendinti šią svajonę. Taip pat dėkojame Šventosios parapijos Klebonui, kun. Vidmantui Griciui, kuris mus visas šias dienas globojo. Dėkojame ir Bezdonių parapijos kunigui, Arūnui Mitkevičiui, kuris meldėsi kartu su mumis Šventosios Švč. Mergelės Marijos Jūrų Žvaigždės bažnyčioje ir dalyvavo bendruose renginiuose.
Labai norime ir tikimės, kad ir kitais metais mes vėl galėsime įgyvendinti savo užmojus ir planus.

 

Stovyklos vadovė
pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Vida Dzenkauskienė

Comments are closed.