Ekskursija „Curiocity – miestas smalsiems vaikams“

Šiais  mokslo metais mūsų mokyklos pradinių klasių mokiniai su klasių vadovėmis lankėsi vieninteliame Baltijos šalyse esančiame edukaciniame pramogų centre vaikams – „Curiocity – miestas smalsiems vaikams“.

Ekskursijos metu centro koordinatoriai supažindino su skirtingomis teminėmis erdvėmis ir pravedė užduotis, parinktas pagal vaikų amžių. Mokiniams buvo suteikta galimybė pasirinkti aktualiausią teminę erdvę, kurioje galima buvo užtrukti ilgiau išbandant labiausiai patikusias veiklas ir aktyvias pramogas. Po edukacinės programos vyko interaktyvūs šokiai amfiteatre prie milžiniško LED ekrano su „Kinect“ programa. 

Vaikai išbandė įvairius muzikos instrumentus, decibelų matuokliu matavo savo kalbos garsumą, vaidino greitosios pagalbos ekipažo narius, dėliojo žmogaus kūno organų dėlionę, per termokamerą matė savo kūno temperatūrą, klausėsi žmogaus organizmo garsų, pabuvojo profesionaliais ir atsakingais virtuvės šefu, padavėju ar tiesiog restorano svečiu, sudarė dienos meniu ir pagamino sveikus pusryčius, pietus ar vakarienę, o gerai pasistiprinę galėjo pereiti kliūčių ruožą virš degančios ugnikalnio lavos.

Dar sužinojo, koks atsakingas ir įdomus yra ugniagesių darbas, kaip elgtis kilus gaisrui, kaip svarbu rūšiuoti atliekas ir tausoti aplinką. Konstravo lenktyninius automobilius ir išbandė juos lenktynių trasoje,  minant dviratį gaminosi elektrą ir įžiebė miesto šviesą. Sužinojo, kaip organizuoti darbus statybose, kaip sukurti jaukią namų aplinką, kokie yra istoriniai plytų mūrijimo būdai ir net kaip elgtis kilus žemės drebėjimui.

Daug informacijos sužinojo ir apie Saulės sistemos planetas, jų judėjimą, mėnulį, žvaigždes. Stebėjo kaip keičiasi Žemės paros laikas, kokios yra laiko juostos, pamatė daug kitų įdomybių apie kosmosą.

Galvosūkių erdvėje sužinojo, kokius slaptus kodus naudoja agentai, kaip spręsti logines užduotis ir galvosūkius, kaip ieškoti sąsajų, kaip naudotis metalo detektoriumi.

Gamtos jėgų pažinimo erdvėje pamatė, kaip naudojama saulės, vandens, vėjo ir geoterminę energiją, kas yra magnetai, koks yra didžiausias magnetas pasaulyje, kaip galima orientuotis pagal saulę, žvaigždes ar kitus aplinkos požymius, ką daryti, kai griaudėja ar žaibuoja!

Esame labai dėkingi  mokyklos administracijai, kad ji suteikė mums galimybę nuvykti į tokį įspūdingą pažinimo centrą. Bet labiausiai dėkojame tėveliams už jūsų vaikučius, kurie yra atviri, nuoširdūs, išauklėti, trokštantys pamatyti ir kuo daugiau pažinti.

Pradinio ugdymo vyresnioji mokytoja Liudmila Švarcienė

Comments are closed.