Projektas „Olimpinis mėnuo“

Šiais mokslo metais mūsų mokyklos 2-3 klasių mokiniai prisijungė prie Lietuvos ugdymo įstaigų ir dalyvavo Olimpinio mėnesio projekte. Šis projektas buvo vykdomas rugsėjo 30 d. – spalio 27 d. ir buvo skirtas Lietuvos ugdymo įstaigoms, kuriose vykdoma pradinio ugdymo programa.

Pagrindinis jo tikslas buvo – bendradarbiaujant su pedagogais, padėti pradinukams atrasti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą, kaip įtraukią, linksmą ir naudingą veiklą.

Pirma projekto savaitė buvo skirta fiziniam aktyvumui. Mokiniai dalyvavo netradicinėse fizinėse veiklose tiek pamokų, tiek ir nepamokinės veiklos metu. Labai smagu, kad prie tos veiklos prisijungė ir tėveliai.

Antrą savaitę vyko veiklos, skirtos sveikai mitybai. Su vaikais buvo kalbama apie sveikos mitybos naudą, svarbą, apie nesveikos mitybos pasekmes. Vaikai gamino sveikuoliškus patiekalus ir jais vaišino kitus mokyklos mokinius.

Trečia savaitė buvo skirta vaikų gerovės temai. Kalbėdami apie savo jausmus, išgyvenimus, aptarėm, kokią įtaką žmogaus gera savijauta  turi jų sveikatai.

Baigiamoji projekto savaitė buvo skirta ekrano laiko temai. Kalbėjome apie laiką, skirtą ekranams, žalą, kurią daro ekranai jų sveikatai ir savijautai. Vaikai viso projekto metu buvo skatinami nesinaudoti mobiliaisiais telefonais, išskyrus atvejus, kai ekranai skirti mokymosi tikslams.

Pasibaigus projektui, kiekvienos dalyvavusios klasės mokinys gavo Švietimo, mokslo  ir sporto ministerijos bei Sveikatos apsaugos ministerijos skirtą diplomą.

Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė
Liudmila Švarcienė

Comments are closed.