Projektas „Muzika kiekvieno rankose“

Šių metų birželio 5-12 dienomis, 5-os klasės mokiniai dalyvavo projekte „Muzika kiekvieno rankose“. Šis projektas supažindino vaikus su alternatyviomis muzikos priemonėmis, skatino saugoti gamtą ir padėjo formuoti teisingą požiūrį į mus supančią aplinką. Ekologinis ugdymas yra labai svarbus veiksnys, nulemsiantis žmonijos ateitį: šiandieniniai vaikai yra būsimas žmonijos veidrodis. Nuo to, ko juos išmokysime šiandien, priklausys, kokia po 20–30 metų bus pasaulio visuomenė, jos vertybės ir gyvenimo būdas, koks bus pasaulis, kuriame gyvensime.

Grojimas muzikos instrumentais – vaikus dominanti, aktyvinanti, džiuginanti muzikinė veikla, kurios metu vaikai gali būti supažindinami su vienu ar kitu instrumentu, jo veikimu, skleidžiamais garsais arba jiems pasiūloma patiems pabandyti groti, paeksperimentuoti.

Projekte „Muzika kiekvieno rankose“ mokiniai ne tik susipažino su įvairiais instrumentais iš gamtinių medžiagų arba antrinių žaliavų, bet ir patys mėgino juos pasigaminti. Taigi pasitelkiant kūrybiškumą nereikalingos pakuotės, dėžutės, medžio gabaliukai buvo prikelti antram gyvenimui ir pavirto netikėčiausiais instrumentais.

Muzikos mokytoja Rasita Paplauskienė

Comments are closed.