Kovas – mėnuo BE PATYČIŲ

Nuo 2019 m. „Vaikų linija“ kovo mėnesį skelbia sąmoningumo didinimo mėnesiu „BE PATYČIŲ“. Jo metu skatinama vykdyti įvairias veiklas, skirtas stabdyti patyčias ir kitokį žeminantį elgesį.

Mokyklos psichologė Simona Beniušienė ir soc. pedagogė Milda Daškevičienė pakvietė 1–9 klasių mokinius ir jų šeimas pažiūrėti filmą „Gerumo stebuklas“. Tai jautrus ir prasmingas pasakojimas apie ypatingą berniuką Ogį.

Po filmo peržiūros du pirmadienius mokiniai dalyvavo jo aptarime. Buvo kalbama apie pagarbą kitokiam, patyčių problemos aktualizavimą ir jos sprendimo būdus. Ne vienas mokinys kalbėjo apie draugų netinkamą elgesį ir savo patirtis.

Įdomiai filmo aptarimas vyko 9-oje klasėje, kur savo įžvalgomis dalijosi ne tik mokiniai, bet ir fizinio ugdymo mokytojas Justyn Alicki. Jis pasidalino savo prisiminimais apie prieš keletą metų vykusį slidinėjimo čempionatą Lenkijoje, kur kaip lygūs su lygiais dalyvavo neįgalūs sportininkai.

Soc. pedagogė visiems mokiniams priminė, kad mokykloje dirba visi švietimo pagalbos specialistai, kurie atsiradus problemai, visada ateis į pagalbą.

Comments are closed.