TARPTAUTINĖS TOLERANCIJOS DIENOS MINĖJIMAS

Mūsų mokyklos mokiniai, kaip ir daugelis Respublikos mokyklų mokinių, dalyvavo Tolerancijos dienos minėjime, kuris buvo skirtas tolerantiškumui visuomenėje.

Visą savaitę vyko renginiai ir užsiėmimai, skirti šiai dienai. Lapkričio 15 d. mokyklos psichologė Simona Beniušienė, kartu su pradinių klasių mokiniais ir mokytojais, žiūrėjo animacinius filmukus „Apie kitokius“. Po peržiūros vyko aptarimas ir diskusijos, buvo sudarytas klasių tolerantiškumo žemėlapis.

5–10 klasių mokiniai ir mokytojai stebėjo filmą „Mano vardas – Khanas“. Po filmo peržiūros vyko filmo aptarimas bei diskusijos šiuo metu aktualiomis temomis: religiniai ir kultūriniai skirtumai, emigracija, terorizmas ir kaip visa tai veikia santykius visuomenėje.

Lapkričio 16 d. mokyklą papuošė visos mokyklos mokinių bendras darbas-koliažas „Tolerancijos miestas“, kurį apipavidalino dailės ir technologijų mokytoja Ilona Rainytė Stankevičienė. Gražiausios nuotraukos su mokinių darbais vertinimui išsiųstos Tarptautinei komisijai nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje.

Džiaugiamės, kad po šių metų Tolerancijos renginių visi likome draugiškesni, supratingesni ir tolerantiškesni!

Comments are closed.