„Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“

Vilniaus r. Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinė mokykla iki balandžio mėnesio pasakos apie projektą „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“, kuruojamą @kurybinesjungtys. Tai tęstinė programa, skirta atskleisti ir ugdyti mokinių ir mokytojų kūrybingumą, kritinį mąstymą ir kitas svarbiausias kompetencijas, padėti mokykloms kurti aktualų, XXI amžiaus savastį atliepiantį ugdymo procesą, suteikti praktinę pagalbą sprendžiant aktualius mokymosi iššūkius.

Programą „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“ įgyvendina asociacija „Kūrybinės jungtys“ drauge su partneriais menininkų grupe „Žuvies akis“. Projektas yra Aktyvių piliečių fondo, finansuojamo EEE finansinio mechanizmo lėšomis, dalis. Asociacijos „Kūrybinės jungtys“ strategiją remia Lietuvos kultūros taryba.

Šią savaitę 6–7 klasių moksleiviai jau trečią kartą susitiko su kūrėja Stefanija, kuri kartu su moksleivius tyrinėja skirtingas mokyklos erdves ir mokymosi proceso galimybes jose. Šį kartą, kartu su moksleiviais ieškojome būdų, kaip matematikos pamokas padaryti ne tik kūrybiškomis, bet ir pritaikomomis kasdienybėje. Labai įdomu, kokių rezultatų atneš tyrinėjimo procesas, nes jo metu ieškome bendros projekto idėjos, integruojančios lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos ir dailės disciplinas. Iki Kalėdų intensyviai tyrinėjame toliau!

P.S. Šį kartą sniegas tapo ne tik pramoga, bet ir padėjo prisiminti daugybos lentelę! 

Comments are closed.