PROJEKTAS „TYRINĖJIMO MENAS: MOKOMĖS BENDRUOMENĖJE“ PERŽENGĖ MOKYKLOS RIBAS

2022 m. kovo 21 d. Vilniaus r. Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinėje mokykloje įvyko baigiamasis programos „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“ renginys, į kurį Mokytojų klubas pakvietė visus savo mokyklos mokytojus, Vilniaus r. Bezdonių Julijaus Slovackio gimnazijos, Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijos ir Vilniaus r. Pakenės Česlovo Milošo pagrindinės mokyklos vadovus ir mokytojus, taip pat asociacijos „Kūrybinės jungtys“ ir Aktyvių piliečių fondo atstovus.

Mokytojai papasakojo apie projektą, jo vykdymą ir rezultatus, pristatė parengtą ugdymo metodų leidinį „Mokomės bendruomenėje. Ugdymo metodų rinkinys“ ir pademonstravo dalį metodų praktiškai. Visi leidinyje aprašyti metodai yra išbandyti Mokytojų klubo užsiėmimuose arba programos planavimo ir įgyvendinimo sesijose. Vėliau jie buvo parsinešti į pamokas ir panaudoti veiklose su mokiniais. Metodai ugdo kūrybiškumo ir bendradarbiavimo kompetencijas, padeda mokytojams dirbti šiuolaikiškai, vesti įtraukias ir motyvaciją skatinančias pamokas.

Renginio metu taip pat buvo pristatyta ir projekto metu mokinių vykdyta veikla bei pasiektas rezultatas – edukacinė siena, kuriai eskizus piešė patys mokiniai, integruodami lietuvių kalbos ir matematikos dalykų elementus.

Jau puse metų vykstančio projekto metu lygiagrečiai mokėsi mokiniai ir mokytojai, kuriuos šiame kelyje lydėjo kuriančioji praktikė, bendruomenių fasilitatorė Stefanija Paulauskaitė ir vizualinio mąstymo praktikė, fasilitatorė, laipiojimo instruktorė Aušrinė Balkaitytė.

Teigiama, kad geras mokytojas visą gyvenimą pats turi būti mokinys, todėl mokyklos mokytojai mokosi vieni iš kitų, su mokiniais drauge ir iš mokinių!

Programą „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“ (#TyrinėjimoMenas #MokomėsBendruomenėje) įgyvendina asociacija Kūrybinės jungtys, bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybe, Vilniaus švietimo pažangos centru, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka vykdomo Kultūrinės edukacijos sistema projektu, menininkų grupe „Žuvies AKIS“ bei Aktyvių piliečių fondu, finansuojamu EEE finansinio mechanizmo lėšomis. Asociacijos „Kūrybinės jungtys“ veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Comments are closed.