SKAIČIAUS „PI“ DIENA

Kovo 14 dieną matematikai švenčia tarptautinę skaičiaus  π (tariama pi) dieną. Pi skaičius yra žymimas 16-ąją graikų abėcėlės raide π. Jis yra iracionalusis skaičius, kuris gali būti išreikštas apskritimo ilgio ir skersmens santykiu. Ta proga matematikos mokytoja 6–10 klasių mokinius pakvietė pasivaržyti ir išsiaiškinti, kuris moka daugiausiai skaičiaus PI skaitmenų po kablelio.

2022 kovo 14 d. mūsų mokykloje vyko įvairios veiklos šiai dienai paminėti: 8-os klasės mokinys Matas Graužinis supažindino savo klasės draugus su skaičiumi Pi, kuo šis skaičius ypatingas ir kodėl tiek daug dėmesio jam skiriama. Vėliau mokiniai praktiškai išsiaiškino, ką rodo skaičius π atlikdami bandymą, tai yra paėmę kelis apskritimo formos daiktus matavo jų kontūro (apskritimo) ir skersmens ilgius.

Angliškai kalbantiems  Pi asocijuojasi su žodžiu „pie“ (pyragas) ir geometrine jo forma, todėl technologijų pamokų metu  buvo iškeptas pyragas, o 6-os klasės mokiniai dailės pamokoje piešė skaičių Pi. Praplėtę savo matematines žinias ir pasivaišinę pyragu mokiniai galėjo dalyvauti konkurse. Kurio nugalėtojai buvo apdovanoti diplomais ir prizais.

Dėkojame visiems, prisidėjusiems prie gražios šventės kūrimo!

Comments are closed.