K. Donelaitis – Europos kalbų dienoje

Projektas – paroda

Nuo 2001 m. rugsėjo 26 d. Europa mini kalbų įvairovės dieną.

Šia proga mūsų mokykloje visą savaitę vyko projektinė veikla skirta K. Donelaičio 300-osioms metinėms  bei poeto kūrybos vertimams į kitas pasaulio kalbas.

 Projekte dalyvavo 8, 9 klasių mokiniai. Moksleiviai ne tik buvo supažindinti su K. Donelaičio biografija, kūryba, bet jie taip pat tyrinėjo autentišką poemos „Metai“ tekstą bei plunksna ir tušu bandė  tekstą užrašyti. 9 klasių mokiniai rengė skaidres apie K.Donelaitį bei jo kūrybos vertimus į kitas kalbas. 8 kl. mokiniai piešė plakatą bei rengė pristatymą Europos kalbų dienai. Dailės pamokose mokytoja V. Petkevič  supažindino mokinius su iliustracijų menu, vėliau mokiniai bandė grafiškai iliustruoti K. Donelaičio poemą.

Projekto rezultatas- paroda, kurią mokiniai pristatė rugsėjo 26 d.

Renginyje 8 klasės mokiniai pristatė Europos kalbų dienos svarbą. 12 kl. mokinė B. Budrytė pristatė K. Donelaičio biografiją ir kūrybą. Vėliau poemos „Metai“ ištraukos buvo skaitomos lietuvių, anglų, rusų bei lenkų kalbomis. Po to mokiniai žaidė žaidimą „Ar žinai lietuviškus žodžius?“. Ir galiausiai buvo pristatytas projektas ir atidengta paroda.

Mokiniams projektas patiko, jie sužinojo, kad grožinės literatūros pradininko K.Donelaičio  vardą žino ne tik lietuviai, bet jo vardas garsina Lietuvą  visame pasaulyje.

 

Lietuvių kalbos vyresn. mokytoja Žana Čuividienė

Comments are closed.