Už Mūsų ir Jūsų Laisvę!

2023 m. vasario 10 dieną Vilniaus r. Paberžės Šv. Stanislavo Kostkos gimnazijoje vyko rajoninis renginys, skirtas 1863 m. sukilimo 160-osioms metinėms bei Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Šiame renginyje mūsų mokyklai atstovavo 9-os klasės mokiniai Melita Savickytė ir Kornelijus Vinciūnas. Kornelijus su kitų rajono mokyklų mokiniais varžėsi spręsdamas istorinį testą apie 1863–1864 metų sukilimo vadus bei svarbiausius to laikotarpio įvykius.

Renginio dalyviai taip pat galėjo vertinti istorinio plakato konkurso dalyvių darbus, kūrybinėse dirbtuvėlėse iš veltinio gaminti paukščius. Po šių užsiėmimų visų laukė puikus šeimininkų koncertas, kuriame sveikinimo žodį tarė Lenkijos ambasados ir Vilniaus r. savivaldybės atstovai, Lietuvos Respublikos Seimo narė Rita Tamašunienė.

Visi mokiniai, rašę testus ir kūrę plakatus, buvo apdovanoti padėkomis, o nugalėtojai – Vilniaus r. savivaldybės įsteigtomis dovanomis. Po šventinio koncerto, šeimininkai visus pakvietė pasivaišinti tortu.

Vasario 16-ąją labai smagiai minėjome ir savo mokykloje. Pirmokai STEAM užsiėmimo metu stebėjo, kaip dujų pagalba prisipučia trispalviai balionai. Antrokų klasė pasipuošė spalvotu užrašu LIETUVA. Trečiokai sukūrė stendą, skirtą Lietuvos ir Vilniaus istorijai, o ketvirtokai prisiminė svarbiausius įvykius, kurie atvedė į Lietuvos valstybės atkūrimą. Vaikus suvienijo Lietuvos vaizdavimas, kuris susivienijo visus pradinių klasių mokinius.

5–10 klasėse visos istorijos pamokos bei klasių valandėlės buvo skirtos prisiminti tarptautinius įvykius, atvedusius Lietuvą į Vasario 16-ąją.

Visą mokyklos bendruomenę šventiškai nuteikė vasario 10 d. pertraukų metu skambėjusios tautinės patriotinės dainos.

Comments are closed.