RAJONINIS RENGINYS, SKIRTAS KOVO 11-AJAI PAMINĖTI

2023 m. kovo 10 dieną Vilniaus r. Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinėje mokykloje vyko renginys, skirtas Kovo 11-ajai, Nepriklausomybės atkūrimo dienai, paminėti.

Šventėje dalyvavo Vilniaus r. savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Božena Šarandina, Vilniaus r. Bezdonių seniūnijos seniūnė Danuta Klimaševska, Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijos direktorė Daiva Losinskienė, taip pat mokytojai ir mokiniai iš Vilniaus r. Bezdonių J. Slovackio gimnazijos, Avižienių gimnazijos, Maišiagalos kun. Obremskio gimnazijos, Eitminiškių pagrindinės mokyklos, Riešės Šv. Faustinos Kovalskos pagrindinės mokyklos, taip pat darbuotojai iš Vaikų ir paauglių socialinio centro.

Apie įdomiausius istorinius faktus, susijusius su Kovo 11-osios aktu, papasakojo Lietuvos valstybės naujojo archyvo direktorė Danutė Kontrimavičienė. Pasaką apie Lietuvos istorijos svarbiausius faktus „sekė“ Vilniaus universiteto istorijos mokslų daktarė, Arvydų dvaro šeimininkė Inga Zakšauskienė.

Renginio metu, skambėjo dainos apie Lietuvą, laisvę, meilę… Eiles Vilniui deklamavo 9 klasės mokinys Kornelijus Vinciūnas, visus smagiai nuteikė pradinukų nuotaikingas šokis „Matau tave, koks esi…“.

Svečius ir visą bendruomenę džiugino išpuošta mokinių darbais mokykla: piešiniais, skiautiniais ir fotonovelėmis apie gimtinę.

Visiems buvo smagu švęsti Lietuvos gimtadienį, pabūti kartu ir pajausti, kad mes „tikrai mylim Lietuvą“!

Comments are closed.