DALINAMĖS PATIRTIMI ĮTRAUKIOJO UGDYMO TEMOMIS

2023 m. kovo 23 d. Vilniaus r. Bezdonių ,,Saulėtekio“ pagrindinėje mokykloje vyko integruotas metodinis gerosios patirties sklaidos seminaras ,,Komandinis darbas, dirbant su SUP mokiniais. Įvairių metodinių priemonių naudojimas pamokose“.

                      Renginyje dalyvavo Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Violeta Purpurovič, Vilniaus r. PPT specialioji pedagogė Irena Prokopovič, Egliškių šv. Jono Bosko, Rukainių, Paberžės ,,Verdenės“, Mickūnų, Bezdonių Julijaus Slovackio, Rudaminos ,,Ryto“, Buivydžių Tadeušo Konvickio, Nemenčinės Konstanto Parčevskio, Maišiagalos kun. Juzefo Obremskio gimnazijų, Riešės šv. Faustinos Kovalskos pagrindinės mokyklos, Lavoriškių Stepono Batoro gimnazijos skyriaus Mostiškių mokyklos-daugiafunkcinio centro ir Nemenčinės vaikų darželio mokytojos, pagalbos mokiniui specialistės ir mokytojo padėjėjos.

                      Svečius pasveikino mokyklos direktorius Algimantas Baranauskas, o pačią mokyklą, pasiekimus ir sunkumus pristatė socialinė pedagogė ir istorijos mokytoja Milda Daškevičienė. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui ir lietuvių kalbos mokytoja Vilma Petrokienė skaitė pranešimą ,,IT panaudojimo galimybės vykdant įtraukųjį ugdymą“, pradinių ugdymo ir muzikos mokytoja Gintarė Masalskienė savo pranešime ,,Užsidekime mėlynai“ kalbėjo apie autizmo spektro sutrikimo požymius ir patirtis, pradinio ugdymo mokytoja Inga Vilienė ir mokytojo padėjėja Inesa Hulbinavichene pranešime ,,Nuo mažų dalykų link didelės sėkmės“ pademonstravo savo pagamintas ugdymo priemones ir papasakojo bei parodė vaizdo medžiagą apie patirtis ugdant vaikus, turinčius specialiųjų ugdymosi poreikių. Susitikimo pabaigoje seminaro dalyviai diskutavo ir dalinosi patirtimis.

                      Albertas Einšteinas yra pasakęs: ,,Visi yra genijai. Bet jei apie žuvį spręsime pagal jos gebėjimą lipti į medį, ji visą gyvenimą gyvens manydama, kad yra kvaila“. Kartu atraskime kiekvieno mokinio stipriąsias puses ir jas įgalinkime!

Comments are closed.