MOKINIŲ ATOSTOGOS MOKYTOJŲ SAVIŠVIETAI

Kol mokiniai atostogauja, mokytojai mokosi!

Pavasario mokinių atostogų metu mokytojai kėlė savo kvalifikaciją, dalinosi patirtimi, bendradarbiavo ir kitaip plėtė savo akiratį.

Trečiadienį mokykla organizavo ir dauguma pedagogų dalyvavo VDU doc. lektorės Rasos Nedzinskaitės-Mačiūnienės seminare ,,3-ys didaktinės strategijos: individualizavimas, diferencijavimas ir personalizavimas“. Mokytojai aktyviai dirbo grupėse, diskutavo, sėmėsi neįkainuojamos patirties.

Ketvirtadienį mokykloje įvyko jau tradicine tapusi metodinė diena ,,Mokytojas – mokytojui“. Šiais metais vieni mokytojai tapo mokiniais, kiti – mokytojais, kurie organizavo netradicines pamokas su netradiciniais metodais. Mokytoja Gintarė kalbėjo tema ,,Mąstymo įrankių naudojimas ugdymo procese“ ir skyrė praktines užduotis grupėse. Mokytoja Rasita vedė pamoką apie perkusiją, priminė šešių mąstymo skrybėlaičių metodą. Pabaigoje pamokos mokytojai grupėse turėjo sukurti pasirodymą su pasirinktais muzikos instrumentais. Trečiąją ir ketvirtąją pamokas vedė mokytoja Vilma. Tai buvo lietuvių kalbos pamoka, veiksmažodžio įtvirtinimo pratybos naudojant pabėgimo dėžutės metodą, ir literatūros smulkiosios tautosakos apibendrinamoji pamoka naudojant stalo žaidimą.

Kitomis dienomis mokytojai kėlė kvalifikaciją ugdymo turinio atnaujinimo, įtraukiojo ugdymo, skaitymo strategijų ir kitomis temomis.

Turiningai praleidę laiką: pasitobulinę, įgiję naujų žinių ir patirčių, atsikvėpę, mokytojai kimba į paskutinį mokslo metų etapą!

Comments are closed.