Ekskursija į renginį „Vilnius Fashion & Textile Avenue 2014“ LITEXPO parodų rūmuose

Šių metų spalio 17 dieną mūsų 5-10 kl. mokiniai lankėsi Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos,  kartu su LR Švietimo ir mokslo ministerija bei VšĮ „Versli Lietuva“ organizuojamame renginyje „Vilnius Fashion & Textile Avenue 2014“, kuris vyko  Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO, 4-joje salėje.

Šiame renginyje mokiniai turėjo galimybę pamatyti įvairias Lietuvos aukštąsias bei profesines technikos mokyklas, ruošiančias specialistus aprangos ir tekstilės pramonei  (Kauno kolegija, Kauno technologijos universiteto mechanikos inžinerijos ir dizaino fakultetas, Vilniaus kolegijos menų ir kūrybinių technologijų fakultetas, Vilniaus dailės akademija, Vilniaus dizaino kolegija, Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras, Klaipėdos siuvimo ir paslaugų verslo mokykla, Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokykla, Šiaulių profesinio rengimo centro technologijų skyrius, Kauno Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras, Lietuvos fizinių ir technologijos mokslų centro Tekstilės institutas, Kauno Šv. Ignaco Lojolos kolegija).

Kitoje LITEXPO parodų salėje visiems susirinkusiesiems savo produkciją bei paslaugas pristatė apie 250 aprangos ir tekstilės kompanijų iš beveik 20-ies pasaulio šalių. Absoliuti dauguma šios parodos dalyvių – iš Lietuvos. Tokiu būdu moksleiviams buvo suteikta galimybė ne tik gauti informaciją apie ruošiamas profesijas aprangos ir tekstilės sektoriuje, bet ir susipažinti su šios pramonės šakos aktualijomis.

Už galimybę apsilankyti tokio masto renginyje nuoširdžiai dėkojame Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijai ir ypač šiltai mus priėmusiai Indrei Bernotienei.


Lietuvių kalbos mokytoja Elena Kondratovič

Comments are closed.