TARPTAUTINĖ TOLERANCIJOS DIENA MŪSŲ MOKYKLOJE

Ši diena Lietuvoje, kaip ir kitose demokratinėse šalyse, minima lapkričio 16 dieną. Mūsų mokykloje renginiai, skirti šiai dienai paminėti, prasidėjo po mokinių atostogų. Šių metų tolerancijos dienos simbolis – žibintas, todėl visi mokiniai labai noriai įsitraukė į  jų gamybą. Pradinių klasių mokiniai, padedami savo mokytojų bei tėvelių, kiekvienas gamino savo individualų Tolerancijos žibintą, o pagrindinės mokyklos mokiniai – vieną didžiulį. Visi žibintai papuošė mokyklą ir kiekvienas galėjo pasidžiaugti savo ir kitų darbu.

Klasių valandėlių metu su mokiniais buvo kalbama, ar gyvename tolerantiškoje visuomenėje, taip pat buvo aptarti dabarties įvykiai, kariniai konfliktai, kurie kilo iš netolerancijos kitai tautai.

6 klasės mokiniai dalyvavo mokyklos psichologės vedamame užsiėmime apie toleranciją ,,Kitiems ir kitokiems“. 9–10 klasių mokiniai vyko į Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrą, kur dalyvavo edukacijoje apie holokausto baisumus Lietuvoje, aplankė Tuskulėnų rimties parke esantį kolumbariumą, kur palaidotos sovietinio totalitarinio režimo aukos.

Už Tolerancijos dienai skirtus renginius mūsų mokykla gavo Tarptautinės istorinio teisingumo komisijos vykdomojo direktoriaus R. Račinsko pasirašytą garbės raštą. Didžiuojamės ir džiaugiamės įvertinimu!

Comments are closed.