„Liejas Malonė 2016“

2016 m. gegužės  27 d. Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinėje mokykloje vyko  Krikščioniškos muzikos festivalis „Liejas Malonė“. Šis  festivalis vyksta jau ketvirtą kartą ir kasmet jame dalyvauja vis gausesnis būrys svečių ir dalyvių.  

 Šie metai – Gailestingumo metai, tai mus skatina pasitikėti Dievo gailestingumu, o tuo pačiu – išmokti būti gailestingiems vieni kitiems, ypač atleidžiant ir mokantis mylėti šalia esantį.

Jėzus kviečia mus atverti savo širdies duris – nebijokime tapti pažeidžiami, įsileiskime Jo galybę. Jis laukia, kol mes, palikę nuoskaudas ir įžeidimus, atitolinusius mus nuo Dievo ir Bažnyčios, atversime savo širdis gydančiai Dievo meilei. Jis laukia, kad ateitume pas Jį išpažinti savo silpnumą  bei nuodėmes ir priimti Jo gailestingąją meilę. Patyrę Viešpaties gailestingumą, galėsime šią žinią nešti pasauliui.

Jubiliejiniai Gailestingumo metai pirmiausia  ir yra proga atsinaujinti – leistis į vidinę kelionę, susitaikyti su Dievu, su savimi ir artimaisiais, apmąstyti Dievo žodį ir juo gyventi, daryti gailestingumo darbus.

Mums  labai džiugu, kad tiek daug  jaunų ir talentingų žmonių atvyko į šią šventę. Festivalyje dalyvavo net 12 kolektyvų iš Vilniaus miesto,  Bezdonių,  Nemenčinės, Eitminiškių,  Švenčionėlių mokyklų ir kitų įstaigų.

Į festivalį atvyko Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Sofija Ryžova, Vilniaus rajono savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė, mūsų mokyklos kuratorė Nijolia Ragucka, Bezdonių seniūnijos atstovės: Renata Seniut ir Irina Vertinskaja, Bezdonių J. Slovackio gimnazijos direktorė Veslava Voinič, Bezdonių vaikų darželio direktorė Liucija Auziak, Nemenčinės miškų urėdijos urėdas Eligijus Ryškus, VĮ „Magnificat vaikams“ redaktorė Inesa Vaitkūnaitė.

Festivalis prasidėjo Šv. Mišiomis Bezdonių Švč. Mergelės Marijos, Aušros Vartų Gailestingumo Motinos bažnyčioje. Mišias aukojo kun. Arūnas Mitkevičius.

 Liaudies išmintis sako: ,,Kai Dievas pirmoje vietoje, visa kita – savo vietoj“. Šiais nuostabiais žodžiais  prasidėjo  renginys, kuriame šlovinome Dievą  giesmėmis, dainomis  ir šokiais.

Renginį pradėjome mini spektakliu „Gailestingas Samarietis“, kurį paruošė Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai.

Festivalio  „Liejas Malonė“ dalyviai atliko muzikinius kūrinius, atskleidžiančius krikščioniškas vertybes: meilę, viltį ir tikėjimą.

Skambant Festivalio himnui ,,Liejas Malonė“,  šventės pabaigoje, scenoje pasirodė visi festivalio dalyviai. Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos direktorius Algimantas Baranauskas apdovanojo visus festivalio dalyvius ir jų vadovus padėkos raštais bei saldžiomis dovanėlėmis.

Visi šventės dalyviai ir svečiai buvo pakviesti Agapei.

 Nuoširdžiai dėkojame rėmėjams, kurių  pagalba pavyko organizuoti šį renginį:

Vilniaus rajono savivaldybės administracijai;

UAB „Camargo“ direktoriui Mariui Andrijauskui;

UAB „Giandus“;

Algirdui Saudargui – Europos parlamento nariui;

Bezdonių miestelio seniūnui Michal Jančevski;

UAB „ Gėlių menas“;

Bezdonių Švč. Mergelės Marijos, Aušros Vartų Gailestingumo Motinos bažnyčios kunigui Arūnui Mitkevičiui;

UAB ,,Nemenčinės komunalininkas“,

Verslininkui p. Marekui Staciukovic;

UAB „PakMarkas“ generaliniam direktoriui Virginijui Gumbaragiui;

UAB ,,Olema“;

Nemenčinės Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčiai;

UAB „Onega Baltic Trade“;

VĮ „Magnicificat vaikams“;

UAB „Vilnika“;

UAB „Vildika“.

AČIŪ!

Tikybos vyresnioji mokytoja Gražina Pirmaitienė

Comments are closed.