STOVYKLA „GAILESTINGUMAS“

2016 m. birželio 20 d. Lietuvos katalikių moterų sąjungos vaikų ir jaunimo paramos centras bendradarbiaudamas su Vilniaus rajono Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindine mokykla, organizavo Katalikišką stovyklą „Gailestingumas“.

Savo kelionę pradėjome Šv. Mišių auka Bezdonių Švč. Mergelės Marijos, Aušros Vartų Gailestingumo Motinos, bažnyčioje.

Nuvykę į stovyklavimo vietą, Dalios kaime prie Pailgio ežero ir įsikūrę, pradėjome nuostabią, dvasinę savaitės kelionę. Kiekviena diena turėjo savo pavadinimą ir dienotvarkę pagal temą.

Draugystės dieną susipažinome vieni su kitais, pynėme draugystės apyrankes.

Džiaugsmo dieną, katechezės metu, nagrinėjome Švento Rašto istoriją apie sūnų palaidūną, piešėme komiksus, kūrėmė juokingus šiuolaikiškos pasakos etiudus ir linksminomės diskotekoje.

Malonės dieną katechezė iš Švento Rašto apie Kaino ir Abelio auką Dievui, pynėme mandalas, ėjome į pirtį, ruošėmės ir dalyvavome Rasų šventėje su lietuvių liaudies ansambliu „Raskila“.

Bendrystės dieną skaitėme po vieną Šventojo Rašto eilutę, žaidėme žaidimus, gaminome žibintus, varžėmės komandinėse ir individualiose sportinėse varžybose kartu su kunigu Arūnu Mitkevičiumi.

Meilės dieną katechezės metu vaikai ieškojo lobio su užduotimis pagal Šventą Raštą, gaminome sapnų gaudykles bei vėjo malūnus, pirtinomės ir dalyvavome Jomarke bei aukcione, kur vaikai už Jomarke surinktus pinigus –Angelitus – pirko mokytojų ir auklėtojų paslaugas: pusryčiai į lovą, papildomos maudynės, filmo peržiūra, veido kaukė, SPA paslaugų kompleksas, naktinis pasisėdėjimas ant tiltelio su stalo žaidimais ir užkandžiais, naktipiečiai.

Tikėjimo dieną kunigų seminarijos propedeutinio kurso vadovas kunigas Valentinas Šiuša pravedė katechezę apie gailestingumą, išklausęs išpažinčių paaukojo Šv. Mišias, taip pat stebėjome Julijos pasirodymą su ugnimi ir patys bandėme šokti su medžiaginėmis ugnelėmis, krikštijomės, dalyvavome talentų vakare, vakarą baigėme prie laužo. Tikėjimo dieną aptarėme stovyklą, apdovanome pasižymėjusius ir išvykome namo.

Labai ačiū visiems prisidėjusiems prie džiaugsmo kūrimo: auklėtojams ir mokytojams, visiems svečiams ir vaikams bei organizatoriams.

 

Gintarė Masalskienė

Comments are closed.