PROJEKTAS „JAPONIJA“

     Vilniaus vaikų socializacijos centro mokytojai ir mokiniai 2016 m. gruodžio mėnesį įgyvendino projektą „Japonija“. Projektas skirtas pažinti Japonijos kultūros išskirtinumą. Jo metu buvo skatinama jaunimą domėtis  Japonijos kultūros paveldu bei kultūrine aplinka, siejant žinias su asmeniniu tobulėjimu.

     2016 m. gruodžio 22 d.  Vilniaus vaikų socializacijos centre vyko baigiamasis projekto renginys. Jame dalyvavo Japonijos ambasados Lietuvos Respublikoje atstovai, Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnazijos abiturientai, Vilniaus vaikų socializacijos centro merginos ir pedagogai bei mūsų mokyklos dešimtokai.

     Renginio metu vyko edukacinės veiklos mokiniams, kurias vedė Japonijos ambasados atstovai.

     Visiems didžiulį įspūdį padarė kaligrafijos meno mokymasis. Dalyviai su nuostaba apžiūrėjo specialų rašomąjį popierių iš ryžių ir rašymo teptukus.

     Projekte dalyvavusiems buvo sudaryta reta galimybė apsirengti autentiškais kimono. Ypač merginas sujaudino ambasados darbuotojos pasakojimas apie šio rūbo svarbą Japonijos moterų gyvenime. Tikrą kimono japonė turi galimybę nusipirkti tik vieną per savo gyvenimą, kadangi šis rūbas siuvamas tik rankomis ir iš natūralaus šilko, dažnai siuvinėjamas aukso ar sidabro siūlais, todėl yra labai brangus.

     Po to visi stebėjo projekto uždarymo koncertą, kuriame netikėtai visi tapo programos dalyviais.

     Dėkojame organizatoriams už puikią galimybę nors šiek tiek daugiau pažinti Japonijos papročius ir kultūrą.

Istorijos vyresn. mokytoja Milda Daškevičienė

Lietuvių kalbos vyresn. mokytoja Žana Čuividienė

Comments are closed.