Signatarų keliais

    

     2018 m. vasario 16 d. bus 100 metų, kai buvo priimtas ir pasirašytas Lietuvos Nepriklausomybės aktas. Artėjant šiai svarbiai datai, 2017-02-16 Vilniaus rajono švietimo skyrius ir istorijos mokytojai pakvietė mokinius dalyvauti projekte „Signatarų keliais“.

     2017 m. vasario 22 d. mūsų mokyklos 10-okai ir jų klasės vadovė Milda Daškevičienė kartu su VVSC 9-10 kl. merginomis dalyvavo edukacinėje išvykoje į Vilniaus Rasų kapines bei Signatarų namus.

     Apie Rasų kapinių atsiradimo istoriją bei ten palaidotas įžymybes papasakojo VVSC lietuvių kalbos mokytojas G. Braškus. Po to aplankėme ir uždegėme žvakutes prie tautos patriarcho J. Basanavičiaus, genialaus dailininko ir kompozitoriaus M. K. Čiurlionio kapų bei Vileišių šeimos panteono.

     VVSC pagrindinėje mokykloje gėrėme arbatą ir klausėmės pasakojimų apie Vasario 16-osios akto atsiradimo svarbą, gražią J. Basanavičiaus ir jo žmonos Elės-Gabrielės meilės istoriją.

     Labiausiai visus sužavėjo apsilankymas Signatarų namuose. Čia apžiūrėjome asmeninius daktaro J. Basanavičiaus daiktus, lietėmės prie autentiškų to laikmečio baldų.

     Atsidėkodami už įdomiai pravestą ekskursiją gidei įteikėme mokinių rankomis pagamintą suvenyrą.

Istorijos vyresn. mokytoja Milda Daškevičienė

Comments are closed.