Ekskursija į Druskininkus

Šiais mokslo metais gruodžio 21 d. mūsų mokyklos mokiniai buvo apdovanoti ekskursija į nuostabų Dzūkijos kampelį – Druskininkus.

Į ekskursiją vyko 1-8 klasių mokiniai kartu su mokytojomis: L. Švarciene, I. Viliene, M. Daškevičiene ir D. Kovalevskaja.

Atvykę į Druskininkus, pagrindiniame parke apžiūrėjome Kalėdinę eglučių galeriją, kurią įrengė visos pagrindinės šio miesto įmonės ir organizacijos. Po to apsilankėme name „aukštyn kojomis“. Ekskursijos dalyvius maloniai nustebino Druskininkų gydyklos administracija, leidusi paskanauti mineralinio vandens, kuris naudojamas ir įvairioms gydymo procedūroms.

Po pasivaikščiojimo po kalėdiškai pasipuošusį miestą, dalyvavome įdomioje edukacinėje programoje „Sūri pamoka“, kurios metu ne tik susipažinome su druskos skulptūrų ekspozicija, bet ir patys pabuvome menininkais. Druskos studijoje prie židinio lipdėme darbelius iš druskos masės ir darėm savo suvenyrus. Taip pat dirbtuvėse turėjome galimybę išbandyti save kaip skulptoriai. Po smagių užsiėmimų visi sulaukėme netikėtų dovanų ir šiltos dzūkiškos arbatos su sausainiais.

Kelias namo neprailgo, nes visiems buvo įdomu klausytis gidės pasakojimų, bei dalyvauti jos organizuotoje viktorinoje.

Pradinio ugdymo vyresn. mokytoja Liudmila Švarcienė

Istorijos vyresn. mokytoja Milda Daškevičienė

Comments are closed.