„IŠVAROME ŽIEMĄ…“

Užgavėnės – paskutinė mėsėdžio diena, žiemos palydų, daugelio dar vadinama, vaisingumo žadinimo, skalsos ir gausumo skatinimo šventė, kuri Lietuvoje (anksčiau vadinta Ragučio švente) švenčiama nuo pagonybės laikų.

Mūsų mokykloje vasario 13 dieną  Užgavėnes pradėjome švęsti nuo pat ryto. Mokinių tarybos atstovai lankėsi klasėse, ne tik  „gąsdindami“ mokinius, bet ir skirdami įvairias užduotis. Visiems prisistatė Lašininis ir Kanapinis, raganėlės ir čigonės mokiniams pravedė linksmus žaidimus, kurių metu vaikai turėjo išsipirkti pavogtus asmeninius daiktus, o teisingai atsakę į užduotas mįsles galėjo gauti saldžių dovanų.

Po keturių pamokų visa mokyklos bendruomenė rinkosi į mokyklos kiemą, kur buvo paruoštas didelis žiemos išvarymo laužas. Atnešus Morę bei visiems linksmai sušokus kelis liaudiškus šokius, visi susirinkusieji turėjo galimybę stebėti didžiąją Lašininio ir Kanapinio kovą.

Žinoma, didžiulio palaikymo dėka, kovą laimėjo Kanapinis. Taigi dabar visiems belieka  kantriai laukti pavasario.

Dėkojame Mokinių tarybai, muzikos mokytojai G. Masalskienei ir kitoms mokytojoms už  pagalbą, organizuojant šią nuostabią, įspūdžių kupiną šventę!

[vsw id=”13Kise08oN8″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Mokinių tarybos atstovė, anglų kalbos mokytoja Judita Kuralavičiūtė

Comments are closed.