Kalėdų pasaka Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinėje mokykloje

Jau po šv. Andriejaus, prasidėjus Adventui, mūsų mokyklos pradinukai pradėjo laukti stebuklo. Mokyklos bibliotekoje kūrė klasės Kalėdinę pasaką. O su savo mokytojomis jas iliustravo ir surengė parodą. Pagauti entuziazmo, jie patys panoro surengti kalėdinę šventę sau ir tėveliams. Ketvirtos klasės mokiniai nusprendė dainuoti ir šokti, o kiti nutarė vaidinti. Vaikų idėjų įgyvendintojos buvo mokytojos.

Gruodžio 20 dieną į mokyklą rinkosi mokiniai su tėveliais, broliais, sesėmis, močiutėmis, kaimynais. Atėjo ir būsimieji pirmokai iš Bezdonių darželio. Šeštos klasės mokinės, Gabrielės Danilevičiūtės kalėdiniu sveikinimu, kunigo A. Mitkevičiaus palaiminimu ir paplotėlių pasidalinimu pradėjome šventę. Originalią staigmeną – spektaklį parodė šeštos klasės mokiniai, gražiai dainavo ir šoko ketvirtos klasės mokiniai. Pirmą kartą drąsiai ant scenos žengė pirmokai, suvaidinę pasaką „Katinėlio ir gaidelio namas“. Antros ir trečios klasės mokiniai, virtę pingvinukais, skatino visus draugauti ir dalintis kalėdine šiluma.

Bet kokia gi Kalėdų šventė be dovanų ir Kalėdų senelio, kuris pasidžiaugė mūsų kūrybiškais vaikais, šauniais jų tėveliais, didžiavosi šaunia mokyklos bendruomene.

Pradinių klasių vyresn. mokytoja Liuda Švarcienė

Bibliotekininkė, teatro mokytoja Jurga Kaščiukaitė – Kutkienė

Comments are closed.