Projektinė veikla „Pažinkime Vilnių“

Birželio 4-7 dienomis 6,7,9 klasės dalyvavo projekte ,,Pažinkime Vilnių“.

Klasės aplankė skirtingus objektus ir atliko įvairias užduotis.

6 klasės mokiniai vyko į Vilnių ir dalyvavo projektinėje veikloje „Gedimino sapno keliais“. Mokiniai, perskaitę Lietuvos metraščių ištrauką ,,Apie Gedimino sapną, Vilniaus ir Trakų įkūrimą“, turėjo atrasti ir nufotografuoti su Gedimino sapnu susijusias vietas bei  parengti nuotraukų pristatymą.

9 klasės mokiniai vyko į Tremtinių namus, kur susipažino su 94 m.  pedagoge, mokslininke, politine kaline, poete Stase Dzenuškaite. Iš anksto susipažinę su mokslininkės biografija, kūryba, mokiniai klausinėjo poetės kaip mokėsi gimnazistai Smetonos laikais,  apie mokslinį ir kūrybinį kelią, tremtį, sovietinį laikotarpį. Poetė deklamavo savos kūrybos eilėraščių. Vyko nuoširdi pažintis, mokiniai turėjo galimybę išgirsti autentiškus pasakojimus apie praėjusio amžiaus istorinius įvykius.

7 klasės mokiniai vyko į Vilnių, kur dalyvavo projektinėje veikloje ,,Kalbančios senamiesčio skulptūros“.

 „Vilniaus kalbančios skulptūros“ – interaktyvus kultūrinis-edukacinis projektas, jungiantis kelias meno sritis ir šiuolaikines technologijas. Vilniaus senamiesčio skulptūros kviečia asmeniškam pokalbiui telefonu. Tiesioginio skambučio metu klausytojai gali pažinti skulptūrose įamžintas asmenybes ar personažus, drauge – kultūrinį, istorinį ir architektūrinį Vilniaus paveldą.

Mokinės turėjo pagal žemėlapį susirasti ,,Kalbančias senamiesčio skulptūras“, jas ,,prakalbinti“  telefono programėlės pagalba bei atlikti užduotis.

Lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja Žana Čuividienė

Comments are closed.