Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metinių minėjimas

2019 m. kovo 12 d. mūsų mokykloje vyko 29-ųjų Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metinių minėjimas. Pradžioje visi renginio dalyviai iškilmingai sugiedojo Tautišką giesmę. Istorijos mokytoja Milda Daškevičienė apžvelgė Lietuvos valstybingumo raidą nuo 1009 m. kovo 9 d., kai pirmą kartą buvo paminėtas Lietuvos vardas, iki 1990 m. kovo 11 d., kai Aukščiausioji Taryba paskelbė apie nepriklausomos valstybės atstatymą.

Gražią meninę programą pristatė pradinių klasių mokiniai bei 6-8 klasių merginų ansamblis, kuriuos paruošė pradinių klasių mokytojos Liudmila Švarcienė, Gražina Snieškienė, Renata Aranauskienė ir Gintarė Masalskienė.

Po to mokyklos direktorius Algimantas Baranauskas apdovanojo mokinius, kurie garsina mokyklos vardą dalyvaudami įvairiose olimpiadose, varžybose ar konkursuose.

Į minėjimą mūsų mokykloje atvyko viešnia, poeto K. Bradūno dukra Elena Bradūnaitė JAV išeivijos veikėja ir etnologė. Ji pasidalino savo tėvų išgyvenimais, kurie karo pradžioje drauge su daugeliu lietuvių pasitraukė į Vokietiją, o vėliau persikėlė į JAV. Dar ji supažindino su savo gyvenimu šioje šalyje, lietuvybės išsaugojimo iššūkiais vaikystėje bei laiku praleistu Havajuose. Kaip garsi etnologė, ji prisiminė mūsų padavimų ir legendų prasmę, lietuvių etninės kultūros išskirtinumą Europos ir Pasaulio kontekste. Džiaugiamės kad Elena Bradūnaitė atsiliepė į mūsų kvietimą ir dėkojame už jos gražius palinkėjimus mūsų mokyklai ir bendruomenei.

Istorijos vyresn. mokytoja Milda Daškevičienė

Comments are closed.