Pasinerk į STEAM

Mokydami vaikus pažinti juos  supantį pasaulį, taikome įvairias   ugdymo priemones. Viena iš tokių yra STEAM. Tai – pasaulyje plačiai taikoma inovatyvi ugdymo priemonė, skirta supažindinti vaikus su gamtos mokslais, technologijomis, inžinerija, menais, matematika.

Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos 1-4 klasių mokiniai vasario 13 d. turėjo galimybę dalyvauti edukacijoje  „Stepono nuotykiai, tyrinėjant GAMTOS REIŠKINIUS“. Čia mažieji klausėsi nuotaikingų Stepono ir jo kūrėjo Elmerio istorijų ir leidosi į pažinimo iššūkius. Mokiniai konstravo gamtos reiškinio prototipą arba techniką išsigelbėjimui iš stichinės nelaimės. Kas suteikė ne tik galimybes plėsti žinias ir lavinti kūrybinius įgūdžius, bet ir dėl unikalių savybių, padėjo mokytis programavimo, inžinerijos ir robotų technikos pagrindų. Patys mažiausieji susipažino su ugnikalniu bei, maišydami skirtingo tankio medžiagas, eksperimento metu išvydo cheminę reakciją, kurią ir pavadino „ugnikalniu“.

Ši puiki programa leidžia sudaryti sąlygas vaikų praktiniam pažinimui konstruojant ir eksperimentuojant, padeda sudominti gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, menų ir matematikos tyrinėjimu bei puoselėja teigiamą vaiko nusiteikimą, motyvaciją mokymuisi.

 Nuo šiol ji dar aktyviau veiks ir pas mus!

Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Liudmila Švarcienė

Comments are closed.