Svečiuose pas keturkojus patrulius Belmonte

        Gegužės 27 dieną pradinių klasių mokiniai lydimi mokytojų vyko į pažintinę kelionę į Vilniaus apskrities vyriausio policijos komisariato Patrulių rinktinės Raitąjį būrį Belmonte. Atvykusius į žirgyną mus svetingai pasitiko Raitojo būrio vyriausioji specialistė Rytė Stankevičienė. Ji papasakojo apie policijos raitųjų patrulių darbą, parodė maniežą ir papasakojo kaip treniruojami policijos žirgai.
Mokiniams labai patiko arklidėse, kur jie galėjo apžiūrėti žirgus. Visi džiaugėmės žirgais, glostėme juos ir vaišinome atsineštomis morkomis. Žirgai mūsų draugija taip pat buvo patenkinti. Stebėjome kaip raitojo būrio specialistė Rytė Stankevičienė pabalnojo žirgą ir supratome, jog pagaliau galėsime pajodinėti. Jojimas suteikė puikiausių emocijų, sėdėdami balne plačiai šypsojomės ir norėjome jodinėti kuo ilgiau. Bet atėjo laikas atsisveikinti su mūsų keturkoju draugu ir leisti jam pailsėti.
Nekantriai laukėme kinologų. Kol jie atvyko dar spėjome apžiūrėti apsauginį policijos patrulio kostiumą, kurį pareigūnas nešioja patruliuodamas. Pagaliau pamatėme ir policijos tarnybinį šunį, stebėjome kaip jis vykdo duotas komandas, sužinojome kaip treniruojami visi tarnybiniai šunys.
Mokiniams kelionė labai patiko, grįžome nors ir truputį pavargę, bet daug sužinoję ir kupini teigiamų emocijų.

 

 Pradinių klasių vyresn. mokytoja Dalė Žąsinaitė

 

Comments are closed.