Vaikų vasaros poilsio stovykla „Saulėtekis“

     2014 metų birželio 2-6 dienomis Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinėje mokykloje buvo organizuota išvažiuojamoji  vaikų vasaros poilsio stovykla „Saulėtekis“, kurioje dalyvavo pradinių klasių mokiniai. Stovyklos vadovės – mokytojos R. Aranauskienė ir L.Švarcienė.
Išvažiuojamosios stovyklos metu vaikai vyko į pažintines ekskursijas, lankėsi muziejuose, dalyvavo edukacinėse programose.
   Po iškilmingo stovyklos atidarymo visi vykome į  Lietuvos Energetikos ir technikos  muziejų. Ten vaikai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Iliuzijos. Mokslas ar mistika?“. Mokiniai ne tik sužinojo, kas yra iliuzijos, kaip jos susidaro, kas yra miražas ar pareidolija, bet ir juokėsi iš dirbtinės perspektyvos, stebėjosi judančiais paveikslėliais, 3D anaglifais ir eksperimentavo atrandant daug kitų stulbinančių optinių apgaulių.
      Kitą dieną atviroje keramikos dirbtuvėje – galerijoje  „Amatų gildija“ stebėjome keramikos lipdymą, žiedimą, susipažinome su visa puodžiaus darbo aplinka. Išbandydami tradicinius puodžiaus darbo įrankius, patys lipdėme indelį ar skulptūrėlę, kurie vėliau bus išdeginti krosnyje ir atiduoti vaikams. Lydimi autoriaus apžiūrėjome jo darbų ekspoziciją.
     Paskutinę stovyklos dieną prie mūsų prisijungė ir kiti stovyklautojai, kurie atvyko iš Baltarusijos Rimdžiūnų vidurinės mokyklos lietuvių mokomąja kalba. Visi kartu vykome į Nacionalinį muziejų Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmus. Užsiėmime (ekskursijos metodu) „Susipažinkime – Valdovų rūmų muziejus“, kartu su gidu aplankėme visas muziejaus nuolatines ekspozicijas ir išgirdome Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos istoriją. Sugrįžę į Bezdonis, aplankėme Bezdonių miestelio pakraštyje esantį  Arvydų dvarą, kuriame mus maloniai  pasitiko dvaro šeimininkė Inga Zakšauskienė. Visi buvome pakviesti supažindinti su dvaro istorija, menančia Jogailos laikus. Po ekskursijos po dvarą, vyko meninė kultūrinė programa, kurioje mokiniai savo įspūdžius perteikė piešdami, lipdydami  iš plastilino ar modelino, dalyvaudami viktorinoje.
      Moksleiviai turiningai praleido laiką. Pavargo, tačiau buvo kupini įspūdžių bei geros nuotaikos.

 Pradinio ugdymo vyresn. mokytoja Liudmila Švarcienė

Comments are closed.