Raiškiojo skaitymo konkursas „Žodžiai iš vaiko širdies“

Maža būdama, aš manydavau, kad kiekviena šalis turi savo duris, pro kurias į tą šalį įeiname. Jeigu tos durys tikrai būtų, virš mūsų šalies galima būtų drąsiai užrašyti: „Tai šalis, kur teka upės, o tų upių tėkmėj girdisi stebuklingas lietuviško žodžio skambesys“.

Štai tokiais žodžiais vasario 11 d. pasitikome mūsų mažuosius skaitovus raiškiojo skaitymo konkurse „Žodžiai iš vaiko širdies“. Konkurse pasirodė net 15 skaitovų iš 1–4 klasių.

Vertinimo komisijai nebuvo lengva išrinkti pačius geriausius.  Iš  1–2 klasių skaitovų geriausiai pasirodė 1-os klasės  mokinys Augustas Graužinis ir 2-os klasės mokinė Laura Bedalytė. 3–4 klasių  grupėje nugalėjo 3-os klasės mokinė Izabelė Lavrinovič ir 4-os klasės mokinė Dovilė Švarcaitė.

Nugalėtojai džiugino gebėjimu klausytojui perteikti meninio teksto mintį, gebėjimu bendrauti su klausytoju, taisyklinga, raiškia ir įtaigia kalba, scenos kultūra. Konkurso pabaigoje visi dalyviai buvo apdovanoti padėkomis ir diplomais bei dovanėlėmis. Ačiū komisijai, mokyklos direktoriui, tėveliams ir kolegėms padėjusioms pasiruošti savo mokinukams konkursui.

Ak, žodžiai, lietuviški žodžiai, susukę lizdus po tėvų pastoge kaip sparnuočiai. Skambėkit paukščių balsais, atlėkę čia iš mūsų širdžių. O kol lietuviškas žodis kasdien skambės mūsų lūpose, tol jis gyvens ir mūsų širdyse.

Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Liudmila Švarcienė

Comments are closed.