Dailės ir fizikos integruota pamoka

2014 m. rugsėjo 10 d. mūsų mokykloje buvo pravesta dailės ir fizikos integruota pamoka, kurioje dalyvavo 5-9 klasių ir Bezdonių vidurinės mokyklos 12 klasės mokiniai.
Pamokos tikslas – įtvirtinti ir praturtinti dailės bei fizikos žinias. Gražią saulėtą dieną pamoka vyko mokyklos kieme. Pamoka prasidėjo nuo užduoties paskelbimo ir trumpo žemės meno ir dangaus kūnų aptarimo. Kiekvienos klasės atstovai turėjo burtų keliu išsitraukti dangaus kūno pavadinimą ir kartu su savo klasės draugais iš rudens gėrybių sukurti žemės meną. Reikėjo derinti spalvas, formas, sukuriant linijų ritmą. Mokiniai su dideliu entuziazmu ir azartu kūrė kompozicijas, panaudodami rudens gėrybes.
Užbaigusi kūrybinį procesą, kiekviena klasė pristatė savo kūrinius ir papasakojo apie jų struktūrą bei dangaus kūną, kuris buvo pavaizduotas. 5-6 klasių mokiniai dar neturi fizikos pamokų, todėl jie pasakojo apie dangaus kūnus taip, kaip supranta, ir pasisėmė naujos informacijos, klausydamiesi vyresnių klasių pristatymų.
Visų darbai buvo labai originalūs ir gražūs. Kadangi vertinimo komisijai teko sunki užduotis, išrinkti geriausią kūrinį, visos klasės buvo apdovanotos rudens gėrybėmis – arbūzais.

 

Dailės ir technologijų vyresn. mokytoja Violeta Petkevič

 

Comments are closed.