Į GELEŽINKELIŲ MUZIEJŲ SU TRAUKINIU…

Balandžio 19 dieną 2–3 klasės mokiniai vyko į Geležinkelių muziejų. Kelionė prasidėjo Bezdonių geležinkelio stotyje. Kai kurie mokiniai su traukiniu važiavo pirmą kartą!

Muziejuje mokinius pasitiko mašinisto uniforma apsirengęs gidas. Nusipirkę ir pasižymėję kelionės bilietus vaikai lankėsi skirtingose erdvėse, suskirstytose į stotis ir peronus! Imituodami traukinį vaikai aplankė muziejuje įrengtas stoteles.

Pirmoje  stotelėje žiūrėjo edukacinius filmukus apie tai, kaip reikia saugiai elgtis geležinkelio stotyje, pervažoje, traukinyje. Susipažinę su saugaus elgesio taisyklėmis lankėsi „stotelėse“: Traukinių, Signalų, Darbo ir kitose, kuriose gido lydimi interaktyvių priemonių pagalba galėjo atrasti geležinkelių istorijos paslaptis.

Mokiniai susipažino su  traukinio mašinisto darbu, interaktyvių grindų pagalba „atvėrė“ geležinkelio depo užkulisius, o Panerių tunelio projekcijose sužinojo, kas tyko tunelyje, kai traukiniai sustoja. Mažiesiems muziejaus svečiams skirtoje „Vaikystės stotyje “ pamatė veikiantį Mažojo vaikų geležinkelio maketą.

Comments are closed.