MOKYKLOJE MINIME SAUSIO 13-ĄJĄ

Sausio 13 dienos paminėjimą pradėjome uždegdami Pergalės žvakutes ne tik savo didvyriams, bet ir tiems, kurie šiandien kovoja už savo Laisvę ir Nepriklausomybę.

Visa mokyklos bendruomenė, susikibę už rankų, sugiedojo valstybės himną

„Tautišką giesmę“.

Mokytojai vedė pilietiškumo pamokas, kuriose prisiminė savo išgyvenimus apie to meto įvykius, rodė dokumentinius filmus apie tą laikmetį, klausė tuo metu populiarių dainų.

Dailės pamokose mokiniai piešė sniegenas, kurios įkūnijo Sausio 13-ąją pralietą kraują.

8–10 klasių mokiniai vyko į Pasieniečių mokyklą, įsikūrusią Medininkuose. Čia, lydimi gidės, susipažino su šios mokyklos muziejaus ekspozicija. Visi su įdomumu klausėsi pasakojimo apie pasienio saugos pradžią, sudėtingą pirmųjų pasieniečių darbą ir jų didvyriškus poelgius. Muziejuje daug vietos skirta Lietuvos valstybės sienos apsaugai po 1990 m.  kovo 11-osios akto paskelbimo. Atskiri stendai, skirti Sausio 13-osios aukų atminimui bei Medininkų žudynių tragedijai. Taip pat ekskursijos dalyviai apžiūrėjo meninių nuotraukų parodą, kurioje pateikti vaizdai iš 1991 m. sausio mėnesio įvykių.

Ekskursijos pabaigoje aplankė Medininkų pasienio posto Memorialą. Čia pirmiausia apžiūrėjo vagonėlį, kuriame buvo sušaudyti ir sužeisti pirmieji atkurtos Lietuvos muitininkai.  Jų garbei ir atminimui uždegė žvakutes prie šiam įvykiui skirto paminklo.

Comments are closed.