ERASMUS+  PROJEKTAS LENKIJOJE

Erasmus+ yra Europos Sąjungos rėmimo programa, suteikianti mokymosi ir tobulėjimo galimybių įvairaus amžiaus, statuso, profesijų asmenims bei galimybę įvairioms organizacijoms, įstaigoms, institucijoms įgyvendinti programos kriterijus atitinkančius projektus. Pavieniai asmenys pasinaudodami programa gali įgyti tarptautinės patirties: studijuoti, kelti kompetencijas, tobulėti neformaliojo ugdymo būdu – užsienyje, tarptautinėje bendruomenėje.  Viena iš  Erasmus+ programos sričių yra jaunimo mainų projektai vykstantys įvairiose pasaulio šalyse.

Viename iš jų „Generation 4.0“ 2024 m. balandžio 8–19 dienomis Lenkijoje dalyvavo mūsų mokyklos 6 mokiniai iš 7 klasės. Kartu su Turkijos, Graikijos, Rumunijos, Lenkijos jaunimu teko ne tik bendrauti, bet ir susiburti į vieną komandą, atlikti įvairias komandines užduotis, vaidinti, spręsti įvairius galvosūkius, dalyvauti debatuose, susipažinti su kitų šalių kultūra, pristatyti Lietuvą, net kartu kopti į kalnus. Mūsų mokiniams buvo tikrai nemažas iššūkis, nes visos veiklos vyko anglų kalba. O kur dar laisvu laiku pamatyti Slovakijos ir Čekijos kalnai, aplankyta Krokuva, Veličkos druskos kasyklos, Varšuva ir kelionės metu pamatytas nuostabus lenkiškas pavasaris. Nepamirštant, kad kelionėje atsitinka ir neplanuotų dalykų bei tenka prisiderinti vieniems prie kitų, suvokti, kad ne visada ir ne visi elgiasi ir atrodo taip, kaip mes esame įpratę. Bet mūsų mokiniai – tikri šaunuoliai, sugebėjo susidoroti su visais iššūkiais.

Anglų kalbos mokytojos tikslas – motyvuoti vaikus mokytis anglų kalbos, pritaikyti ją praktiškai, suteikti informacijos apie Erasmus+ projektus, parodyti, kad pasaulyje gyvena įvairūs žmonės, kurie kartu yra panašūs, bet tuo pačiu ir skirtingi.  Paskutinį vakarą matytos mokinių atsisveikinimo ašaros ir klausimas: „Jeigu kada nors dar važiuosite į kitą projektą, ar mus vėl pasiimsite?“, suteikė vilties, kad ši kelionė jiems buvo turininga ir naudinga.

Comments are closed.