Integruota lietuvių kalbos ir muzikos pamoka „Lietuvių liaudies dainos ir jų improvizacijos“

Šių metų gruodžio 12 d. 8 – 9 klasių mokiniai dalyvavo lietuvių kalbos ir muzikos  integruotoje pamokoje. 9 kl. mokiniai  supažindino 5, 6, 8  klasių mokinius su lietuvių liaudies šventėmis, papročiais, kasmetiniais darbais, kuriuos lydėjo daina.

Aštuntos klasės mokiniai pristatė meninės raiškos priemones bei iliustravo jas pavyzdžiais, kuriuos  patys turėjo  išsirinkti iš  įvairių liaudies dainų.

Devintokai integruotai pamokai ruošėsi iš anksto. Sužinoję, kaip reikia rengti viešąją kalbą, mokiniai pasirinko temas, rinko medžiagą, rengė savos kalbos tekstą, repetavo.

Integruotos pamokos metu beveik visi mokiniai buvo puikūs oratoriai, tačiau įdomiausiai  ir įtaigiausiai pasakojo  D. Pečiul  apie „Kasmetinių papročių dainas“.

Antroje integruotos pamokos dalyje 8 ir 9 kl. mokiniai drauge su muzikos mokytoja G. Masalskiene dainavo lietuvių liaudies dainas  ne tik tradiciniu būdu, bet ir įvairiais muzikos stiliais.

Mokinių  pristatymus stebėjo ir vertino komisija: mokyklos direktorius A.Baranauskas, mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui L. Rymkevičienė bei lietuvių kalbos mokytoja E. Kondrotovič. Komisijos nariai pasidžiaugė mokinių pasirodymu bei lietuvių liaudies dainų improvizacijomis.

Šioje integruotoje edukacinėje pamokoje mokiniai ne tik mokėsi sakyti viešąsias kalbas, estetiškai atrodė, stiprino klasių bendrystę, bet ir supažindino jaunesnius mokinius su dainuojamosios tautosakos grožiu ir savitumu.

Lietuvių kalbos vyresn. mokytoja Ž. Čuividienė

Comments are closed.