Mus vienija bendrystė

2015 m. sausio 10 d., šeštadienį, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyko šeimos festivalis „Šeimadienis“. Šį baigiamąjį Šeimos metų renginį organizavo Vilniaus arkivyskupija. Renginio metu lankytojai turėjo galimybę skirti laiką šeimai, gilinti savo žinias, atrasti erdvę prasmingai veiklai.

Festivalyje galėjome sužinoti  šios veiklos galimybes švietimo ir ugdymo srityse: kur ir kaip teikiama socialinė ir dvasinė pagalba, kuo naudingi Jaunimo, Šeimos ir kiti centrai, ką veikia įvairios bendruomenės, kas vyksta parapijose.

Svečiai galėjo klausytis pranešimų apie vyriškumo ir moteriškumo, vaikų auklėjimo ir kitomis aktualiomis temomis šeimos tematika, kuriuos skaitė kviestiniai svečiai iš JAV, Ispanijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Vaikai nuo penkerių metų dalyvavo edukacinėse programose Vaikų menėje. Speciali zona buvo skirta tėvams su mažais vaikais ir kūdikiais. Jaunimui buvo pristatytas filmas, kurį jie galėjo aptarti su kino kritiku R. Aušrotu. Taip pat vaikai galėjo dalyvauti protmūšiuose.

Renginį užbaigė Šv. Mišios ir vakarinis koncertas su Lietuvos ir užsienio žvaigždėmis.

Šiame festivalyje dalyvavo ir mūsų parapijos atstovai: kunigas Arūnas Mitkevičius, Bezdonių seniūnas Michal Jančevski, Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinės ir Bezdonių vidurinės mokyklų administracija, mokytojai bei mokiniai, J.Slovackio vidurinės mokyklos, Bezdonių vaikų darželio ir seniūnijos atstovai. Festivalyje buvo pristatyta mūsų parapijos veikla, kuri atsispindėjo Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos paruoštame stende. Renginio svečiams buvo demonstruojamas filmas apie Krikščioniškos muzikos festivalį „Liejas malonė“, surengta angelų paroda, kurią parengė pradinių klasių mokiniai kartu su tėveliais.

Mokyklos atstovai supažindino šventės lankytojus su Bezdonių miestelio gyvenimu, kvietė apsilankyti jau trečius metus mokykloje organizuojamame Krikščioniškos muzikos festivalyje „Liejas malonė“. Šeštos klasės mokiniai pristatė maldą „Tėve mūsų“, kurią atliko repo stiliumi. Pradinių klasių mokytojos L. Švarcienė, R. Aranauskienė ir D. Žąsinaitė organizavo edukacinę veiklą mažiesiems renginio lankytojams. Bezdonių vidurinės mokyklos dvyliktos klasės mokiniai savanoriavo, prižiūrėjo vaikus iki 12 metų, vedė jiems užsiėmimus.

Dėkojame kunigui  Arūnui Mitkevičiui  ir Bezdonių seniūnui Michal Jančevski už suteiktą galimybę mūsų mokyklos mokiniams ir kitiems parapijos atstovams apsilankyti Šeimos festivalyje „Šeimadienis“.

Vilniaus r. Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojos Liudmila Švarcienė, Dalė Žąsinaitė.

Comments are closed.