Šv. Kazimiero diena mokykloje

„Dvasinio pavasario preliudija – Šv. Kazimiero šventė. O ji tokia jaunatviška, tokia gaivi, jog, rodos,- ims ir išnirs šventasis jaunikaitis ant balto žirgo virš senojo Vilniaus kalvų, žadindamas dideliems žygiams, naujiems dvasiniams skrydžiams.“

       Tokiais žodžiais šiais metais kovo 6 d. pradėjome Šv. Kazimiero dienos minėjimą mūsų mokykloje. Į šią nuostabią šventę susirinko mokyklos mokiniai, mokytojai, tėvai ir Šv. Kazimiero ordino Magistras – Henrikas Armoška-Eismontas, Švietimo ir mokslo tarnybos vadovė – Sofija Jonaitytė ir kiti ordino atstovai. Renginio metu skambėjo posmai, šlovinantys Šv. Kazimierą, jo didvyriškumą, talentą ir pamaldumą. 8-os klasės mokinė M. Žuramskaitė trumpai pristatė faktus apie Šv. Kazimiero gyvenimą. Po trumpos programos visi mokiniai ir mokyklos svečiai kartu sugiedojo giesmę „Šventasis Lietuvos“, prašydami malonės ir užtarimo mūsų šaliai.

   Daug gražių žodžių  skambėjo iš mūsų svečių lūpų. Jie padėkojo mūsų mokyklos mokiniams ir mokytojams  už šią nuostabią šventę ir apdovanojo mokinius už dalyvavimą rašinių konkurse „Šv. Kazimiero ir Mažojo princo susitikimas“. Visi, dalyvavę konkurse, gavo padėkos raštus ir dovanėles, o už geriausią rašinį, 6-os klasės mokinys E. Borisenko buvo apdovanotas elektronine knyga. Taip pat svečiai įteikė kvietimus į kovo 8 d. Šv. Kazimiero bažnyčioje  Vilniuje vyksiantį koncertą „Laudate Sanuoti Casimiri“.

   Po oficialios renginio dalies visi buvo pakviesti į tradicinę Šv. Kazimiero mugę. Mugėje visi grožėjomės vaikų pagamintais dirbiniais, turėjome galimybę pirkti, derėtis, paragauti įvairių skanėstų. Mugės metu  mus visus linksmino mūsų jaunasis smuikininkas M. Graužinis. Taip pat skambėjo lietuvių liaudies dainos, žaidimai, šokiai.

Pradinio ugdymo vyresn. mokytoja Liudmila Švarcienė.

Comments are closed.