Neliks duonos su druska – liks Tėvynė. (Justinas Marcinkevičius)

2015 m. kovo 10-ą dieną 11val. interneto pagalba Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinė mokykla susisiekė su Baltarusijos Respublikos Rimdžiūnų vidurine mokykla lietuvių mokomąja kalba. Jau antrus metus dviejų šalių mokiniai sveikina vieni kitus su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimu, gieda Tautinę giesmę, deklamuoja eiles skirtas Lietuvai.

 Sveikinimo kalboje Gervėčių klubo pirmininkas Alfonsas Augulis sakė: „kad tik visų sutelktos pastangos, vienybė ir santarvė yra svarbiausioji laisvos valstybės sėkmės sąlyga.“

Nemenčinės miškų urėdijos urėdas Eligijus Ryškus paragino branginti ir puoselėti savo namus, miškus ir tėvynę.

Vilniaus r.  Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos direktorius Algimantas Baranauskas sveikinimo kalboje sakė: „Kovo 11-oji, tai diena suvienijanti tautinio tapatumo dvasią, sutelkianti atsakomybei ir įpareigojanti laisvos Tėvynės labui mąstyti, kurti, gyventi“.

Pasidžiaugę Lietuvos laisvės švente abiejų mokyklų mokiniai dabar laukia susitikimo Rimdžiūnuose (Baltarusijoje).

Renginio pabaigoje atminimo dovanėlėmis buvo apdovanoti Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių skaitovų konkurso „Gintarėlį tau nešu ant delno“ laureatai ir dalyviai, padėkota 7-os klasės mokinei, Gabrielei Danilevičiūtei, už gražiai perskaitytas Maironio eiles.

Šiais Justino Marcinkevičiaus žodžiais baigėme šventę: „Kraštas, kurį iš savo protėvių paveldėjom, yra mūsų. Vadinam jį Lietuva ir norim, kad šis žodis iš pasaulio kalbos, iš jo žemėlapių neišnyktų. Rašom ir tariam jį kartu su kitais nemažiau vertais, garbintais tautų ir valstybių vardais, norim, kad su pagarba mus ištartų“.

 

Neformaliojo švietimo mokytoja Jurgita Kaščiukaitė-Kutkienė

 

Comments are closed.