Inkilų konkursas Arvydų dvare

Jau keleri metai Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinė mokykla bendradarbiauja su Arvydų Dvaro dabartiniais šeimininkais Inga ir Nerijumi Zakšauskais.

Šiais metais kovo 13 d. jų iniciatyva Arvydų dvare buvo organizuota inkilų paroda, kurioje dalyvavo mūsų mokyklos mokiniai. Nemenčinės miškų urėdas Eligijus Ryškus, Bezdonių Švč. Mergelės Marijos, Aušros Vartų Gailestingumo Motinos bažnyčios kunigas Arūnas Mitkevičius ir Arvydų dvaro šeimininkas Nerijus Zakšauskas iš mokinių pagamintų 16 inkilų atrinko tris, už kuriuos buvo skirtos I, II ir III vietos. Šių inkilų gamintojai: Ernestas Dovydas Martusevičius (6 kl.), Gabrielė Danilevičiūtė (7 kl.), Dominykas Junda (8 kl.) buvo apdovanoti vertingais prizais.

Nemenčinės miškų urėdas E. Ryškus paaiškino vaikams, kad ne kiekviename inkile, nors jie ir atrodo labai įspūdingai, apsigyvens paukščiai, patarė kaip ateityje gaminti inkilus, į ką atkreipti dėmesį. Tuomet jis pakvietė visus kovo 20 d. kartu su Nemenčinės miškų urėdijos atstovais vykti į Tarptautinę Miško dienos šventę, kuri vyks Kauno rajone, Aleksandro Stulginskio universitete.

Po parodos Arvydų dvaro šeimininkai pakvietė visus į dvarą, papasakojo apie šio dvaro istoriją, jo buvusius šeimininkus. Pasak lenkų istoriko ir diplomato Jano Dlugošo, 1415 m. tame dvare lankėsi didysis kunigaikštis Jogaila.

 Jaukioje pokylių salėje dvaro šeimininkai pavaišino visus renginio dalyvius kakava ir saldumynais.

Arvydų dvare praleistas laikas ilgam išliks mūsų visų atmintyje, kur ne tik pailsėjome, bet ir smagiai praleidome laiką.

Dėkojame  šio dvaro šeimininkams Ingai ir Nerijui Zakšauskams ne tik už įspūdingą renginį, bet kartu ir įdomią istorinę pamoką.

 Dir. pav. ugdymui Leonora Rymkevičienė

 

Comments are closed.