Kamilė Jakubauskaitė puikiai pasirodė Pasaulio lenkų žiemos žaidynėse

          Vasario 27 – kovo 5 dienomis Arlamovo mieste Lenkijoje vyko XII Pasaulio lenkų žiemos žaidynės. Žaidynėse dalyvavo virš 500 sportininkų iš 18 valstybių. Lietuvos komanda buvo didžiausia žaidynių komanda, skaičiuojanti virš 100 žmonių. Lietuvos atstovai, iškovoję iš viso 109 medalių, iš jų 42 aukso, 33 sidabro ir 34 bronzos, tapo absoliučiais žaidynių nugalėtojais. Prie pergalės taip pat prisidėjo Bezdonių „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos mokinė Kamilė Jakubauskaitė, laimėjusi 2 sidabro ir vieną bronzos medalį.

          Pirmą varžybų dieną dėl netinkamų oro sąlygų buvo atšauktos biatlono varžybos, todėl visi norintys startavo šiaurietiško ėjimo varžybose. Kamilė Jakubauskaitė, pirmą kartą startuodama tokiose varžybose, nuotolį nuėjo per 17 min. 12 sek. ir užėmė 6 vietą.

          Antrą varžybų dieną vyko biatlono varžybos. Kamilė Jakubauskaitė startavo 12-18 metų amžiaus mergaičių grupėje 3 km distancijoje. Kamilė dvejose ugnies linijose iš padėties gulint prašovė du kartus, nuotolį įveikė per 16 min. 07,0 sek. ir iškovojo antrą vietą bei pasipuošė sidabro medaliu.

          Kovo 3 d. ant kalno šlaito Lavorta Ustšyki Dolne mieste vyko slidinėjimo varžybos. Moterys ir merginos varžėsi 1500 m distancijoje. Varžybos buvo lyg finalinis Tour de ski etapas, kur slidininkai turėjo įveikti statų kalną ir saugiai nusileisti žemyn, o tai staigiuose posūkiuose pavyko toli gražu ne visiems. Kamilė Jakubauskaitė startavo 12-18 metų amžiaus mergaičių grupėje. Stabiliai slydusi visą distanciją Kamilė finišavo trečia, iškovodama bronzos medalį. Sportininkė nuotolį įveikė per 6 min. 57,7 sek.

          Paskutinę varžybų dieną vėl vyko slidinėjimo varžybos. Šį kartą slidininkai varžėsi 2,5 km distancijoje. Šiose varžybose Kamilė pasirodė geriau. Jaunoji sportininkė trasoje užtrūko 7 min. 42,1 sek. ir finišo liniją kirto antra, iškovodama dar vieną sidabro medalį.

          Asociacija „Vspulnota Polska“ ir žaidynių šeimininkai organizavo aukšto lygio sporto šventę, kurioje varžybos vyko sklandžiai, buvo suorganizuota išvyka į Lvovą ir į gražias Beskidų apylinkes. Po sunkių varžybų sportininkai ilsėjosi nuostabiame viešbutyje „Arlamow“, atstatinėjo jėgas saunoje arba baseine, bendravo su tautiečiais iš kitų šalių. Visi liko sužavėti ir pilni gerų įspūdžių.

          Kovo 5 dieną įvyko žaidynių uždarymo ceremonija, kurios metu buvo apdovanoti nugalėtojai ir prizininkai bendrakomandinėje įskaitoje.

Vilniaus rajono savivaldybės sporto mokyklos direktorius                                        Marijan Kačanovski

Comments are closed.