Vilniaus rajono atstovų medaliai Lietuvos biatlono čempionate Madonoje

           Kovo 25-26 dieną biatlono centre „Smeceres sils“ Madonoje jau ketvirtus metus iš eilės, dėl sniego trūkumo Lietuvoje, vyko paskutinės šių metų Lietuvos biatlono čempionato ir Latvijos biatlono taurės varžybos. Artėjant prie Madonos automobilio termometras rodė 10oC šilumos, o sniego, kaip ir Lietuvoje, nebuvo nė pėdsako, bet biatlono centras „Smeceres Sils“ biatlonininkus pasitiko puikiai paruošta 2 kilometrų trasa su 20 centimetrų sluoksniu sniego. Varžybose labai gerai pasirodė Vilniaus rajono atstovai Karol Dombrovski, kiti dalyviai, tarp kurių buvo ir mūsų mokyklos 7-os klasės mokinė Kamilė Jakubauskaitė, kuri iškovojo medalį.

          Penktadienį, pirmą varžybų dieną Kamilė Jakubauskaitė startavo 1 km grupinio starto varžybose, kuriose varžėsi 20 mergaičių, gimusių 2003 m ir jaunesnės. Kamilės 123 numeris nebuvo itin geras, nes starte sportininkė stovėjo 5 eilėje nuo priekio ir po starto buvo sunku priartėti prie pirmoje linijoje stovinčių varžovių. Kamilė gerai slydo distancijoje, lenkdama vieną po kitos varžoves, bet 1 km trasa buvo per trumpa ir Kamilė finišavo šešta, distanciją įveikusi per 2 min. 53 sek., nuo nugalėtojos atsilikusi vos 14 sek.

          Antrą varžybų dieną Kamilė Jakubauskaitė startavo 1 km sprinto rungtyje iš atskiro starto. Kamilė greitai slydo distancijoje, šuoliukais įveikė stačią įkalnę ir finišavo trečia, 1 km distanciją įveikusi per 2 min. 47 sek. Kamilė Jakubauskaitė už iškovotą trečią vietą buvo apdovanota Latvijos biatlono taure bei daiktiniu prizu.

          Sveikiname Kamilę Jakubauskaitę iškovojus bronzos medalį ir linkime gerų startų naujame sezone.

Vilniaus rajono savivaldybės  Sporto mokyklos direktorius                                  Marijan Kačanovski

Comments are closed.