Lankymasis tėvų darbovietėse 1-oji išvyka

     Šiais mokslo metais 3-os klasės mokiniai kartu su klasės vadove Liudmila Švarciene nutarė daugiau dėmesio skirti apsilankymui tėvelių darbovietėse. Šiai idėjai puikiai pritarė ir tėveliai. Lapkričio 25 dieną mokiniams duris atvėrė Bezdonyse įsikūręs grožio salonas „Kamilana“.
      Šio salono šeimininkė Agnija, kirpėja Aksana (mūsų trečiokės mama) bei salone dirbanti manikiūrininkė – vizažistė Jovita, suteikė galimybę mokiniams „pasimatuoti“ savo profesijas. Mokiniai susipažino su kirpėjo, manikiūrininko darbo specifika ir šių profesijų ypatybėmis.
      Salono darbuotojos ne tik pademonstravo savo darbo įrankius, bet ir praktiškai parodė, kaip meistriškai dirba. Smagiausia buvo tai, kad jų klientais buvo patys mokiniai. Berniukai sutiko dalyvauti modernių šukuosenų modeliavime, o patys drąsiausieji net apsikirpo. Darbuotojos mergaitėms pynė įvairias kasas, o pati drąsiausia net ištiesino savo garbanotus plaukučius. Taip pat visi galėjome stebėti, kaip savo jaukiame kabinete dirba salono manikiūrininkė.
      Esame be galo dėkingi Agnijai, Aksanai ir Jovitai už šiltą ir malonų priėmimą bei visą informaciją, kurią mokiniai išgirdo apie jų profesijas. Tikiu, kad ši edukacinė pamokėlė buvo ne tik smagi, bet ir naudinga.
      Labai tikimės, jog mūsų norams, pamatyti kitų profesijų žmonių darbą, neliks abejingi ir kiti tėveliai. Mielai lauksime jūsų pasiūlymų ir naujų susitikimų.

Pradinio ugdymo vyresn. mokytoja Liudmila Švarcienė

Comments are closed.