Lankymasis tėvų darbovietėse 2-oji išvyka

     Esame  labai laimingi, kad sulaukėme pasiūlymo iš vaikų tėvelių apsilankyti 6-ajame policijos komisariate, kuriame dirba vienos  mūsų mokinės mama ir susipažinti su policininko profesija. 2016-12-13 ekskursijos  metu pareigūnai mums papasakojo  apie policininko darbą. Mokiniams paaiškino, kaip galima tapti šios garbingos ir reikalingos profesijos atstovais, atsakė į vaikų klausimus. Ekskursijos dalyviai  turėjo galimybę apsilankyti viešosios ir kriminalinės policijos skyriuose, pamatyti sulaikytųjų apklausos kabinetus, kameras. Įdomiausia vaikams buvo apžiūrint policijos ginkluotę. Pareigūnė papasakojo apie šaunamuosius ginklus. Vaikai nepabūgo juos apžiūrėti iš arti ir palaikyti rankose. Taip pat mokiniai apžiūrėjo ir išdrįso įsėsti į tarnybinius automobilius.

     Nors atvykusieji dar tik pradinukai, bet jie drąsiai uždavė pareigūnams jų amžiuje aktualius klausimus. Apsilankymo Lietuvos policijos komisariate proga darbuotojai mokiniams prisiminimui įteikė dovanėlę – mokomąjį filmuką apie šuniuką Amsį, kuris pamoko, kaip turėtume elgtis tam tikrose pavojingose situacijose.

     Vaikai įsitikino, kad policininko darbas yra ne tik svarbus visuomenės ir valstybės gerovei, bet ir labai pavojingas.Tik labai apmaudu, kad jų geruosius darbus ne visi mato.

     Visų mokinių vardu dėkojame Melitos mamai, kad taip šiltai mus pasitiko ir pristatė savo profesiją.

     

Pradinio ugdymo vyresnioji mokytoja Liudmila Švarcienė

Comments are closed.