Papuošėm Arvydų Dvaro kalėdinę eglę

     Šiais metais gruodžio 15 d. mūsų mokyklos mokiniai apsilankė netoli mokyklos esančiame Arvydų dvare. Mokiniams buvo suteikta galimybė sudalyvauti konkurse-parodoje „Kalėdinis žaisliukas“. Šią parodą inicijavo Arvydų Dvaro šeimininkai Inga ir Nerijus Zakšauskai.

     Dvaras pasitiko mus savo gracingumu ir vidine šiluma, kurią skleidė papuoštos eglės kvapas ir šilta židinio ugnelė. Patogiai įsitaisę dvaro svetainėje visi vaišinomės šilta kakava, pyragėliais ir su malonumu klausėmės mokinių eilių bei smuiko skambesio.

     Konkursui  buvo pristatyti  savo gamybos kalėdiniai žaisliukai, kuriuos vaikai gamino  ne tik su mamyte ar tėveliu, bet ir su kitais šeimos nariais. Kai kurie atnešė net ne po vieną, o kelis darbelius. Visus stebino  išmonė, kūrybiškumas, subtilumas, kruopštumas, neįprastos medžiagos panaudojimas. Parodoje galima buvo pamatyti kalėdinių žaisliukų iš popieriaus, gamtinės medžiagos, nertų, megztų kankorėžių ir karoliukų.

     Darbus vertino labai kompetentinga vertinimo komisija. Buvo įdomu ne tik stebėti žaisliukus, bet ir išgirsti jų gimimo istorijas, kurias su malonumu pasako vaikai.

     Pačių įspūdingiausių darbų autoriai buvo apdovanoti vertingais prizais, o visi kiti dalyviai gavo saldžias dovanėles. Po apdovanojimų savo žaisliukus vaikai nešėsi į lauką ir kabino ant įspūdingos eglės.

   

   Pradinio ugdymo vyresnioji mokytoja Liudmila Švarcienė

Comments are closed.